1/3/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο Λουξεμβούργο

01/03/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας ολοκλήρωσε σήμερα το απόγευμα την επίσκεψη του στο Λουξεμβούργο, όπου πραγματοποίησε επαφές στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, ένα από θεσμικά ΄Οργανα της ΕΕ, εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012.



Ενωρίτερα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκά Λουκά, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου, τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στην ΕΕ κ. Κορνήλιο Κορνηλίου και υπηρεσιακούς παράγοντες, μετέβη στο Δικαστήριο της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Βασίλειο Σκουρή, τον Κύπριο Δικαστή στο Δικαστήριο της ΕΕ κ. Γιώργο Αρέστη και τον Κύπριο Δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο κ. Σάββα Παπασάββα, καθώς και με τον Ελλαδίτη Δικαστή του Γενικού Δικαστηρίου κ. Δημήτρη Γρατσία.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας παρακάθισαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δικαστηρίου ειδική τελετή κατά την οποία ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρέδωσε αντίγραφα τεσσάρων κυπριακών αρχαιοτήτων στο Δικαστήριο ως δώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολούθησε γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου προς τον Πρόεδρο Χριστόφια και τη συνοδεία του, και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε τη Χρυσή Βίβλο του Δικαστηρίου της ΕΕ.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας αναχώρησαν οδικώς για τις Βρυξέλλες, όπου ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συμμετάσχει στην εαρινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιείται την 1η και 2 Μαρτίου.