10/2/12


Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη αναφορικά με τα στεγαστικά σχέδια για εκτοπισθέντες
10/02/2012





Μετά τη συνέντευξη Τύπου για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή της Πολεοδομικής Αμνηστίας, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νεοκλής Συλικιώτης απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τα στεγαστικά σχέδια για εκτοπισθέντες. Συγκεκριμένα, τέθηκε το ζήτημα κατά πόσο έχουν παγώσει οι χορηγίες που λαμβάνουν οι εκτοπισμένοι για ανέγερση κατοικίας.

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία η Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων εγκρίνει τις αιτήσεις των δικαιούχων εκτοπισθέντων για παραχώρηση των χορηγιών, όμως η οικονομική βοήθεια παραχωρείται από τις οικείες Επαρχιακές Διοικήσεις.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι φυσιολογικό να καθυστερεί η διαδικασία παραχώρησης των χορηγιών κατά τον πρώτο μήνα του χρόνου, δεδομένου ότι απαιτείται κάποιος χρόνος για την αποδέσμευση των κονδυλίων. Παρόλα ταύτα, διαβεβαίωσε ότι τα κονδύλια θα αποδεσμευτούν σύντομα και οι εγκεκριμένοι εκτοπισθέντες θα λάβουν τις χορηγίες που τους αναλογούν.