10/2/12

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

10/02/2012
Η αντιπολίτευση, ενώ συνεχώς μιλά απαξιωτικά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάθε μέρα αυθαίρετα και αστήρικτα τον επικρίνει και τον κατηγορεί, δεν δέχεται την άλλη άποψη. Μόλις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προβεί σε δηλώσεις η αντιπολίτευση προσπαθεί να τον φιμώσει.



Η αντιπολίτευση δεν θέλει να ακούεται η φωνή του Προέδρου και της Κυβέρνησης. Θέλει ανεμπόδιστα να διαστρεβλώνει και να παραχαράσσει την πραγματικότητα, χωρίς αντίλογο. Αυτό είναι παράδοξη αντίληψη περί δημοκρατίας.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Πρόεδρο για την πολιτική του στο Κυπριακό στη βάση επιλεκτικών και στοχευμένων διαρροών που γίνονται στον Τύπο. Έτσι ενεργεί κάθε φορά που η αντιπολίτευση παίρνει στα χέρια της έγγραφα. Αυτή τη φορά οι διαρροές άρχισαν μόλις το γενικό πλαίσιο θέσεων, το οποίο δεν έχει δοθεί στην τουρκοκυπριακή πλευρά, δόθηκε στα κόμματα. Οι διαρροές, όμως, τελικά οδήγησαν στην αποκάλυψη και παράδοση του γενικού πλαισίου στην τουρκοκυπριακή πλευρά. Αυτό το γεγονός προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εθνική μας υπόθεση.

Η όλη εξέλιξη δικαιώνει την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην δοθεί το γενικό πλαίσιο θέσεων στα κόμματα πριν τη συνάντηση της Νέας Υόρκης.

Για τις δηλώσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκου Αναστασιάδη

Κάθε φορά που ο κ. Αναστασιάδης προβαίνει σε δηλώσεις, επιβεβαιώνει τις μεταλλάξεις του εν όψει των προεδρικών εκλογών.

Ο κ. Αναστασιάδης «ξεχνά» ότι για δύο χρόνια ο ίδιος δήλωνε πως στηρίζει τους χειρισμούς του Προέδρου στο Κυπριακό. Τώρα μιλά για αδιέξοδα και κατηγορεί τον Πρόεδρο για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Τί πρότεινε ο κ. Αναστασιάδης για τις διαπραγματεύσεις; Πρότεινε να υιοθετήσουμε τη χαλαρή ομοσπονδία και την πολυμερή διάσκεψη. Είναι η υιοθέτηση τέτοιων θέσεων που θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά στην εθνική μας υπόθεση. Είναι οι θέσεις του κ. Αναστασιάδη που θα αποτελούσαν μεγάλες παραχωρήσεις προς την τουρκική πλευρά και, ευτυχώς, απορρίφθηκαν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις πλην του ΔΗΣΥ.

Ας μην κατηγορεί άλλους ο κ. Αναστασιάδης για τις διαρροές. Είναι ο κ. Αναστασιάδης που χρησιμοποιεί στοχευμένες και επιλεκτικές διαρροές σε ΜΜΕ για να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να επιδίδεται σε κινδυνολογίες, μιλώντας ακόμα και για τουρκοποίηση της Κύπρου.

Είναι ο κ. Αναστασιάδης ο οποίος έχει κατηγορήσει τους Προέδρους Κληρίδη, Παπαδόπουλο και Χριστόφια για έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης. Αυτό που εννοεί, βέβαια, όταν μιλά για έλλειψη ενημέρωσης είναι ότι θα έπρεπε ο όποιος Πρόεδρος να αποδέχεται τις θέσεις και απόψεις που κάθε φορά εκφράζει και οι οποίες, βέβαια, είναι σταθερά αντιφατικές και αλλοπρόσαλλες γιατί δεν διατυπώνονται με βάση αρχές, αλλά με βάση τις κατά καιρούς πολιτικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες του.