14/2/12

Η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού μίλησε σε ημερίδα στο Λονδίνο για την κυπριακή οικονομία

14/02/2012
 Η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού ήταν η κύρια ομιλήτρια σε ημερίδα με θέμα: “The Cyprus Economy at a Time of European Uncertainty: Managing Reform and Sustainability”, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου στο London School of Economics (LSE), στο Λονδίνο.



Στην ημερίδα, την οποία διοργάνωσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE, μίλησαν διακεκριμένοι οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί, μεταξύ των οποίων ο Νομπελίστας Καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Στην ομιλία της η Υπουργός Εμπορίου αναφέρθηκε στα οικονομικά μέτρα που προωθεί η Κυπριακή Κυβέρνηση τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται πέρα από τη δημοσιονομική πειθαρχία είναι και η τόνωση της ανάπτυξης. Η κα Αντωνιάδου αναφέρθηκε και στις προοπτικές που δημιουργούνται στον τομέα της ενέργειας, με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη για την κυπριακή οικονομία.

Καταλήγοντας, η Υπουργός Εμπορίου τόνισε ότι οι προοπτικές που διανοίγονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στον τομέα της ενέργειας δίνουν την ευκαιρία στην Κύπρο, ως κράτος μέλος της ΕΕ, να συμβάλει στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.