1/2/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Μοναγρουλλίου
01/02/2012





Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Παρασκευά Ηρακλέους και εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Μοναγρουλλίου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι της κοινότητας Μοναγρουλλίου έθεσαν αίτημα για επίσπευση της μετακίνησης κτηνοτροφικού υποστατικού συγκεκριμένης εταιρείας, το οποίο γειτνιάζει με την κοινότητα και προκαλεί οχληρία. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι δρομολογείται λύση του προβλήματος με την επίσπευση της αξιολόγησης της αίτησης της εταιρείας για συμμετοχή στο Σχέδιο Κατεδάφισης Οχληρών Κτηνοτροφικών Υποστατικών του Τμήματος Γεωργίας. Είπε επίσης ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση της αίτησης της εταιρείας για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης – Καθεστώς 1.5.1 «Επενδύσεις στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Όλες οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2012, σημείωσε ο κ. Αλετράρης.

Αναφορικά με το αίτημα για παραχώρηση ανακυκλωμένου νερού στην κοινότητα Μοναγρουλλίου, ο κ. Υπουργός έδωσε οδηγίες στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων να εξετάσει κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα παραχώρησης μικρών ποσοτήτων ανακυκλωμένου νερού μέσω μικρών επεκτάσεων στο υφιστάμενο δίκτυο άρδευσης.