30/1/12

Παρέμβαση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στη Διάσκεψη της COSAC

30/01/2012
Άρχισαν σήμερα στην Κοπεγχάγη οι εργασίες της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC). Στη Διάσκεψη τη Βουλή εκπροσωπεί ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.


Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του θέματος «Προτεραιότητες για τις πολιτικές που αφορούν στο κλίμα και την ενέργεια μέχρι το έτος 2020», μετά τη σχετική παρουσίαση από την Επίτροπο για την Κλιματική Δράση κα Connie Hedegaard, ο κ. Νεοφύτου έκανε ιδιαίτερη αναφορά, μεταξύ άλλων, στην ανακάλυψη σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου στο οικόπεδο Αφροδίτη, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου. Τόνισε επίσης ότι τα συνολικά αποθέματα σε ολόκληρη την ΑΟΖ της Κύπρου αναμένονται να είναι πολλαπλάσια.

Ο κ. Νεοφύτου υπογράμμισε ότι είναι μία ευκαιρία αυτά τα σημαντικά αποθέματα της Κύπρου να τύχουν αξιοποίησης με τρόπο ώστε η χώρα μας να αποτελέσει σημαντικό παροχέα φυσικού αερίου προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενεργειακή ασφάλεια της Ένωσης.