23/1/12

Αναχώρηση του Υπουργού Δικαιοσύνης για Βρυξέλλες και Κοπεγχάγη

23/01/2012
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει συναντήσεις με Προέδρους Επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου εν όψει της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ενώ ακολούθως θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στην Κοπεγχάγη.



Συγκεκριμένα, στις 25 Ιανουαρίου, ο κ. Υπουργός θα έχει συναντήσεις με τους κ.κ. Lehne Klaus-Heiner, Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων (JURI), Gustafsson Mikael, Πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιωμάτων της Γυναίκας και Ισότητας των Φύλων (FEMM) καθώς και με τις κυρίες Αντιγόνη Παπαδοπούλου και Ελένη Θεοχάρους. Επίσης στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου θα έχει συνάντηση με τον κ. Lopez Aguilar Juan Fernando, Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Civil Liberties, (LIBE).

Την Τετάρτη το βράδυ ο κ. Υπουργός θα αναχωρήσει για την Κοπεγχάγη για να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο, Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

· η χρηματοδότηση Ευρωπαϊκού Συστήματος PNR (αφορά στη χρήση των δεδομένων που περιέχονται στους φακέλους επιβατών για την πρόληψη, ανίχνευση, διερεύνηση και δίωξη τρομοκρατικών και άλλων σοβαρών εγκλημάτων)
· η αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις (Κανονισμός Brussels I)
· η Οδηγία σχετικά με τις ποινικές κυρώσεις για καταχρήσεις εμπιστευτικών πληροφοριών και για χειραγώγηση της αγοράς
· η μεταφορά καταδίκων και κοινωνική επανένταξη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επιστρέφει στην Κύπρο στις 28 Ιανουαρίου.