30/11/11


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Παραγωγών, Συσκευαστών, Εξαγωγέων Εσπεριδοειδών και Σταφυλιών
30/11/2011





Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Παραγωγών, Συσκευαστών, Εξαγωγέων Εσπεριδοειδών και Σταφυλιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι εξέφρασαν στον κ. Αλετράρη τους προβληματισμούς τους όσον αφορά τη βιωσιμότητα του κλάδου των εσπεριδοκαλλιεργητών καθώς και όσων απασχολούνται στον τομέα της συσκευασίας και των εξαγωγών εσπεριδοειδών.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης του κλάδου, ο κ. Υπουργός ανέφερε στους εκπροσώπους ότι θα καταβληθούν προσπάθειες από το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε το υφιστάμενο Καθεστώς Ενίσχυσης της Μεταποίησης Εσπεριδοειδών να παραταθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Αποφασίστηκε ότι θα υποβληθεί σχετικό αίτημα στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών και ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των εκπροσώπων του κλάδου εσπεριδοκαλλιεργητών και των αρμοδίων λειτουργών του Τμήματος Γεωργίας, ώστε να στηριχθεί το αίτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα προκύψουν σε περίπτωση που η παραγωγή εσπεριδοειδών στην Κύπρο μειωθεί.