30/11/11


Συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες
30/11/2011





Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους θα λάβει μέρος στις ολοήμερες εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPSCO), που θα συνέλθει στις Βρυξέλλες αύριο Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου.

Κύριο θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου είναι η συνεισφορά του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως προς την εφαρμογή της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» στους τομείς της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στις Βρυξέλλες, η κα Υπουργός θα έχει συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης κ. Laszlo Andor, τον Πρόεδρο της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων (FEMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Mikael Gustafsson, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης (EMPL) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Pervenche Beres, τον Υπουργό Απασχόλησης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Chris Grayling και τη Γενική Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ETUC) κα Bernadette Segol. Σκοπός των συναντήσεων είναι η ενημέρωσή τους για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας στα πλαίσια ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε ό,τι αφορά στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής.

Η κα Υπουργός θα επιστρέψει στην Κύπρο την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου.