16/11/11

Συνάντηση του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας
16/11/2011
Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ είχε χθες εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Σταύρο Δήμα. Ο κ. Δήμας υποδέχθηκε εγκάρδια τον κ. Ιωσήφ και ανέφερε πως είναι ο πρώτος Πρέσβης με τον οποίο έχει συνάντηση.



Από την πλευρά του ο κ. Ιωσήφ συνεχάρη τον κ. Δήμα για την ανάληψη των καθηκόντων του και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Διαβεβαίωσε επίσης τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Πρεσβείας της Κύπρου και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Ιωσήφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η πρώτη συνάντηση του νέου Υπουργού Εξωτερικών με Πρέσβη έχει συμβολισμό, που στην περίπτωση αυτή είναι και ουσία. «Ήταν ξεχωριστή τιμή και προνόμιο για μένα», πρόσθεσε ο κ. Ιωσήφ.

«Είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον Υπουργό, έγινε μια ενημέρωση από μέρους μου», είπε ο κ. Ιωσήφ υπογραμμίζοντας ότι η ατμόσφαιρα ήταν εγκάρδια και ότι συζητήθηκαν και πρακτικά θέματα για την επίσκεψη του κ. Δήμα στην Κύπρο που θα γίνει σύντομα.