14/10/11

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου
14/10/2011
Σε δυσαρμονία με την κοινωνία βρίσκονται όλοι αυτοί που αντί να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, τίποτε άλλο δεν κάνουν από το να ζητούν καθημερινά την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σπέρνοντας διχόνοια
 



και προκαλώντας αντιπαραθέσεις στην κοινωνία είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι "αν ο κ. Αναστασιάδης παρακολουθούσε ακόμη και με λίγη προσοχή, τη στήριξη που τυγχάνει διεθνώς ο Πρόεδρος, δεν θα διέλαθε της προσοχής του ότι ακόμη και χθες ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Jagland, που δεν είναι κομμουνιστής, εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προσπάθειες, την υπομονή και αντοχή που επιδεικνύει για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, που θα επανενώνει την Κύπρο στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δημοκρατικών αρχών και του κράτους δικαίου.

Αν ο κ. Αναστασιάδης παρακολουθούσε προσεκτικά και δεν παρέμενε με εμμονή προσκολλημένος στη θέση 'να παραιτηθεί ο Χριστόφιας', θα άκουε τη χθεσινή δήλωση της κ. Ρόττε η οποία μετέφερε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη του Προέδρου της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σημειώνουμε ότι η Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών με τον νέο χρόνο θα αναλάβει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αν ο κ. Αναστασιάδης παρακολουθούσε προσεκτικά και δεν παρέμενε δογματικά αγκιστρωμένος σε ιδεοληψίες, θα διαπίστωνε την πλήρη υποστήριξη και τη συμπαράσταση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και της Ελληνικής Κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα διαπίστωνε τη συμπαράσταση κρατών μονίμων και μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, του Πάπα, αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό-πολιτικό χώρο με τον κ. Αναστασιάδη, προς τον Πρόεδρο Χριστόφια και την Κύπρο.

Αν ο κ. Αναστασιάδης δεν παρέμενε δογματικά αγκιστρωμένος σε ιδεοληψίες θα διαπίστωνε ότι με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση Χριστόφια η Κύπρος εξασφάλισε ισχυρή υποστήριξη στο κυριαρχικό της δικαίωμα για έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων. Θα διαπίστωνε ότι η Κύπρος έκτισε ισχυρές συνεργασίες και συμμαχίες που της επιτρέπουν να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Σε δυσαρμονία με την κοινωνία βρίσκονται όλοι αυτοί που αντί να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, τίποτε άλλο δεν κάνουν από το να ζητούν καθημερινά την παραίτηση του Προέδρου, σπέρνοντας διχόνοια και προκαλώντας αντιπαραθέσεις στην κοινωνία.

Αυτό που προέχει για τη χώρα μας, αυτό που απαιτούν οι πολίτες είναι η σταθερότητα και η ομαλότητα, η σύνεση και η συναίνεση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση θα συνεχίσουν να εργάζονται για να επικρατήσει η σταθερότητα και η ομαλότητα. Θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επίλυση των προβλημάτων και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων".