13/10/11


Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2012
13/10/2011
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κίκη Καζαμία, ο οποίος του επέδωσε τον Ετήσιο Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2012.



Παραλαμβάνοντας τον Προϋπολογισμό ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε τον κ. Καζαμία για την έγκαιρη κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού στη Βουλή των Αντιπροσώπων, διαβεβαιώνοντάς τον ότι το Σώμα θα διεξέλθει με πολλή επιμέλεια το σύνολο των προνοιών και προτάσεων που περιέχονται σε αυτόν, εντός των συνταγματικών προθεσμιών.

«Είναι πράγματι η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία η συζήτηση των Προϋπολογισμών. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ανταποκριθεί με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης στην υποχρέωση της ενδελεχούς μελέτης του Προϋπολογισμού και θα εκδώσει την ετυμηγορία της εντός των συνταγματικών πλαισίων. Ήδη, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών έχει ετοιμάσει ένα πλήρες πρόγραμμα, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, και είναι πανέτοιμη να ξεκινήσει, με τη συμβολή και των υπολοίπων κοινοβουλευτικών επιτροπών όσον αφορά τα διάφορα Υπουργεία στα οποία αντιστοιχούν οι διάφορες επιτροπές της Βουλής», δήλωσε ο κ. Ομήρου.

Από πλευράς του ο κ. Υπουργός, παραδίνοντας τον Προϋπολογισμό εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας, ευχαρίστησε τον κ. Ομήρου για τη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο ετήσιος προϋπολογισμός του κράτους είναι το βασικότερο νομοθέτημα το οποίο κάθε χρόνο, καθηκόντως και με βάση το Σύνταγμα, καταθέτει η εκτελεστική στην νομοθετική εξουσία, σημείωσε ο κ. Καζαμίας.

«Είμαι σίγουρος ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εσείς και τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων έγκαιρα θα επιληφθείτε του θέματος με τη δέουσα προσοχή. Από μέρους μου και από μέρους των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου είμαστε στη διάθεσή σας, όπως αυτό μας ζητηθεί. Είμαστε σίγουροι ότι πριν από το τέλος του χρόνου θα πάρετε τις αποφάσεις σας, με παράκληση για θετική ανταπόκριση της Βουλής στο αίτημα της Κυβέρνησης», είπε ο κ. Υπουργός.