13/9/11

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους στην έναρξη των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Φθινόπωρο 2011» - 9/9/2011

12/09/2011





Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση η οποία αποτελεί την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων του «Πολιτιστικού Φθινοπώρου», που διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Έγκωμης.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου έχετε απευθύνει και εκφράζω με αυτή την ευκαιρία τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στην Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου του Μορφωτικού για τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις που έχουν γίνει θεσμός τα τελευταία δέκα χρόνια αλλά και για το γενικότερο έργο που επιτελούν στην προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Η ενασχόληση με οργανωμένες αθλητικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και μορφωτικές δραστηριότητες παρέχει ταυτόχρονα την ευκαιρία σε όλους να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον ελεύθερο τους χρόνο, ενώ παράλληλα προάγει τη συνεργασία, τη συλλογικότητα και όλες τις αξίες που καλλιεργούνται και αναπτύσσονται μέσα από υγιείς και ψυχωφελείς δραστηριότητες.

Ο άνθρωπος, σχεδόν από καταβολής κόσμου, προσπαθεί να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα, τα βιώματα και τις εσωτερικές του ανάγκες μέσα από την τέχνη, τον πειραματισμό και την έρευνα. Το θέατρο αποτελεί μια από τις πιο αρχαίες μορφές της ανθρώπινης έκφρασης, καθώς η παραστατικότητα και ο λόγος συνθέτουν τις δύο βασικές παραμέτρους αυτού που ονομάζουμε θεατρική δημιουργία. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Συνεπώς, αποτελεί υποχρέωση μιας χρηστής πολιτείας η ενίσχυση και στήριξη του. Η καλλιέργεια του θεάτρου, του αθλητισμού και της μουσικής, η ανάπτυξη δηλαδή του πολιτισμού στον τόπο μας αποτελούν βασικές προτεραιότητες της κυπριακής πολιτείας.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω να συγχαρώ ξανά τους διοργανωτές της εκδήλωσης καθώς και τους συντελεστές της σημερινής παράστασης. Εύχομαι καλή συνέχεια και προτρέπω το κοινό να στηρίξει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Φθινοπώρου 2011».