15/9/11

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής


15/09/2011





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια μακρά συνάντηση και μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής. Ήταν η πρώτη μας συνάντηση και το Υπουργείο προσβλέπει σε μια στενή, παραγωγική και δημιουργική συνεργασία ώστε μαζί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. ‘Άλλωστε η άμυνα του τόπου μας και η Εθνική Φρουρά είναι και πρέπει να είναι σημείο συνάντησης, ενότητας και συνεργασίας, γιατί η αποτρεπτική δυνατότητα και ικανότητα της Εθνικής Φρουράς και η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, που είναι ημικατεχόμενη, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα όλων μας.

Είχαμε, επίσης, μια εκτεταμένη ενημέρωση και συζήτηση όσον αφορά τις διαδικασίες για την καταστροφή πεπαλαιωμένων και άχρηστων πυρομαχικών ούτως ώστε με την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος να αισθανόμαστε όλοι μας ως κοινωνία, ως πολιτεία, ότι θα διασφαλίσουμε μέσα από αυτές τις διαδικασίες, συνθήκες ασφάλειας τόσο για το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς όσο, βέβαια, και για τους πολίτες, οι οποίοι τυγχάνει να κατοικούν, να εργάζονται ή να διακινούνται στις περιοχές όπου αποθηκεύονται τα υλικά της Εθνικής Φρουράς.

Θέλω να πιστεύω ότι με τη συνεννόηση και τη συνεργασία όλων μας μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά όχι για ευκαιριακές αντιμετωπίσεις προβλημάτων αλλά για τη μακροπρόθεσμη και οριστική αντιμετώπιση θεμάτων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον».