7/9/11


Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με τον Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Κύπρο

07/09/2011





Τις προετοιμασίες της Κύπρου ενόψει της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, καθώς και θέματα διμερών σχέσεων συζήτησαν σε εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν σήμερα, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους και ο Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Κύπρο κ. Ladislav Skerik.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα διμερών σχέσεων στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου. Συγκεκριμένα, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στην αγορά εργασίας στην Κύπρο και στην Τσεχία, καθώς και με θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, η κα Χαραλάμπους σημείωσε πως με τη σημερινή συνάντηση εγκαινιάζεται ακόμη ένα κεφάλαιο εμβάθυνσης των σχέσεων της Κύπρου με την Τσέχικη Δημοκρατία στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επισήμανε, επίσης, την πρόθεση της Τσεχίας να προσφέρει βοήθεια όπου χρειάζεται κατά τη διαδικασία προετοιμασίας της Κύπρου ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Skerik εξέφρασε τη στήριξη της Τσεχίας στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των κοινών αξιών της ΕΕ και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Πρόσθετα, σημείωσε την πρόθεση των δυο χωρών για μελλοντική συνεργασία σε θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και σε θέματα που αφορούν στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.