5/8/11

Δήλωση του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη μετά την τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων στο ΚΕΝ Λάρνακας

05/08/2011
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης παρέστη σήμερα το πρωί στην επίσημη τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων της 2011Β’ ΕΣΣΟ στο ΚΕΝ Λάρνακας. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας ο κ. Ηλιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



«Θα ήθελα να συγχαρώ την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και τους εκπαιδευτές των Κέντρων Νεοσυλλέκτων καθώς και τους νέους στρατιώτες μας επειδή έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία και επάρκεια το βασικό μέρος της στρατιωτικής τους εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσει η εκπαίδευση στις ειδικότητες, στις μονάδες όπου έχουν τοποθετηθεί.

Θα ήθελα να αναφέρω με μεγάλη ικανοποίηση ότι φέτος, με τα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο Άμυνας υπό την ηγεσία του Κώστα Παπακώστα και με τη συνεργασία της Εθνικής Φρουράς, έχει περιοριστεί δραστικά το απαράδεκτο φαινόμενο της φυγοστρατίας.

Είμαστε και πρέπει να είμαστε όλοι ισότιμοι τόσο στα δικαιώματα όσο και στις υποχρεώσεις απέναντι στην πατρίδα μας. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τόσο τους νέους στρατιώτες μας όσο και τις οικογένειές τους ότι θα υπηρετήσουν τη θητεία τους μέσα σε συνθήκες στρατιωτικής πειθαρχίας αλλά με σεβασμό στα δικαιώματα και την προσωπικότητά τους και με κατανόηση στα προβλήματα που τυχόν θα αντιμετωπίσουν.

Τους εύχομαι καλή θητεία για το καλό της πατρίδας μας. Εμείς θα είμαστε μαζί τους, συμπαραστάτες και φύλακες της κοινής μας προσπάθειας να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας η οποία είναι ημικατεχόμενη. Αυτό είναι το χρέος μας».