3/8/11

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στη διαδικασία επιλογής σε όπλα – σώματα και στην απονομή ειδικότητας και τοποθέτησης σε Μονάδες των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2011 Β’ ΕΣΣΟ , στο ΓΕΕΦ
03/08/2011





Η διαδικασία επιλογής σε Όπλα – Σώματα, απονομής ειδικότητας και τοποθέτησης σε Μονάδες των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2011 Β’ ΕΣΣΟ, έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και κυρίως με διαφάνεια.

Η διαδικασία που τηρήθηκε είναι αδιάβλητη, αντικειμενική και αξιοκρατική, στοιχεία απαραίτητα για την εμπέδωση της συνειδητής πειθαρχίας στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς. Κανένας δεν μπορεί να παρέμβει για να αλλοιώσει δεδομένα στο μηχανογραφημένο σύστημα που ακολουθείται. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εμπεδώσουμε την πειθαρχία και τον σεβασμό της ιεραρχίας εκτός από τη δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων μέσα στο στράτευμα.

Η φετινή κατάταξη των νεοσυλλέκτων ολοκληρώθηκε ομαλά. Σχετικά με τη φυγοστρατία, τα μέχρι τώρα στοιχεία καταδεικνύουν ότι έχουμε επιτύχει ιδιαίτερα ουσιαστικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα και μπορούμε να μιλούμε για αναχαίτιση και περιορισμό του απαράδεκτου φαινομένου. Είμαστε υπερήφανοι για την ανταπόκριση των νεοσυλλέκτων μας στο κάλεσμα της πατρίδας.

Συγκεκριμένα υπάρχει μείωση, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη ΕΣΣΟ, κατά 21,5% για όσους νεοσύλλεκτους έχουν κριθεί ακατάλληλοι ή έτυχαν αναβολής λόγω ψυχικών παθήσεων και κατά 59% για τους καταταγέντες εξ αναβολής για λόγους υγείας.

Τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά και η ψήφιση του νέου Περί Εθνικής Φρουράς Νόμου, έχουν αποφέρει καρπούς και μας ενθαρρύνουν για να συνεχίσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Καλούμαστε όλοι ν΄ αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τα προβλήματα, να επικρατήσει η ηρεμία και το υψηλό φρόνημα, να ενισχύσουμε την Εθνική μας Φρουρά στην κορυφαία της αποστολή, που είναι η διαφύλαξη της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της ημικατεχόμενης πατρίδας.