1/8/11

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια»

01/08/2011





Η Κυβέρνηση διαψεύδει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» περί δήθεν απόρριψης επίσημης πρότασης της Γερμανίας για αποκατάσταση της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης».

Τέτοια πρόταση ενώπιον της Κυπριακής Κυβέρνησης δεν υπεβλήθη ποτέ.

Ενώπιον της Κυβέρνησης δεν τέθηκε ποτέ θέμα από μέρους της Γερμανίας για ανάληψη και καταστροφή του φορτίου του πλοίου «Monchegorsk», όπως, επίσης, ισχυρίζεται το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Αυτό, όμως, που προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ επικαλείται το σχετικό δημοσίευμα, για να ισχυριστεί ξανά ότι, τάχατες, η Κυβέρνηση οδηγεί την Κύπρο σε μια πολιτική και διπλωματική διολίσθηση χωρίς όρια.

Οι επισκέψεις στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Δημήτρη Χριστόφια, Προέδρων και Πρωθυπουργών ισχυρών χωρών που ποτέ προηγουμένως δεν επισκέφθηκαν τη χώρα μας, αποτελεί την ηχηρή απάντηση στον ΔΗΣΥ. Αυτό προφανώς ενοχλεί πολύ τον ΔΗΣΥ που προσπαθεί να πείσει, έστω και αν έτσι πλήττει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Κύπρου, πως, τάχα, η χώρα μας είναι απομονωμένη.

Όσο δε αφορά στη λεγόμενη υπευθυνότητα του ΔΗΣΥ, για την οποία τόσο πολύ επαίρεται η ηγεσία του κόμματος, είναι να απορεί κανείς πόσο υπεύθυνο είναι να εκδίδονται ανακοινώσεις στη βάση ισχυρισμών και ανεπιβεβαίωτων δημοσιευμάτων, απλώς και μόνο για να ασκηθεί ανεδαφική και αυθαίρετη κριτική στην Κυβέρνηση.