27/7/11

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναφορικά με δηλώσεις του αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ
27/07/2011
Αποκυήματα φαντασίας του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου τα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό περί εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Οικονομικών για αφαίρεση μέτρων που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους από το πακέτο που έχει συμφωνηθεί.



Ούτε εντολή υπήρξε, ούτε συνάντηση υπήρξε όπως ισχυρίζεται ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Τα όσα ισχυρίζεται άλλωστε δεν στέκουν στη λογική. Μέτρα που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους, τα περιέλαβε η Κυβέρνηση στο οικονομικό πακέτο που εξήγγειλε πριν από μερικές βδομάδες. Μετά δε από τη σύσκεψη με τα κόμματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε να διαβουλευτεί τα μέτρα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου τομέα.

Αν η Κυβέρνηση δεν είχε την τόλμη να λάβει μέτρα που αφορούν τη Δημόσια Υπηρεσία και τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως ισχυρίζεται ο κ. Νεοφύτου, δεν θα δεσμευόταν δημόσια κιόλας, για τα μέτρα.

Καλούμε όλους, μαζί και τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, σοβαρά και υπεύθυνα, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για αντιμετώπιση των δυσκολιών και των διαρθρωτικών προβλημάτων στην οικονομία.