30/6/11

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Παιδείας για ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Παγκυπρίων Εξετάσεων 2011
30/06/2011





Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Ανδρέας Δημητρίου έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων 2011 για εισδοχή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και στις Στρατιωτικές και τις Δραματικές Σχολές της Ελλάδας. (Για ομιλία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού βλέπετε ανακοινωθέν Αρ.4).

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ως ακολούθως:

Ερωτηθείς αναφορικά με το πώς προχωρά η διαδικασία για εισδοχή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, ο κ. Υπουργός είπε ότι έχει έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Διά Βίου Μάθησης της Ελλάδας και του έχει αναφερθεί ότι δεν είναι ακόμη έτοιμα τα αποτελέσματα για τις θέσεις εισδοχής, αλλά δεν πρέπει να αναμένουμε μεγάλες διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη χρονιά.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, μέσα από τη σύσταση της σχετικής επιστημονικής επιτροπής για αξιολόγηση του θεσμού των εξετάσεων η οποία βρίσκει σύμφωνη την ΟΕΛΜΕΚ, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι η ΟΕΛΜΕΚ είχε κάνει μια πρόταση και γι’ αυτό συστάθηκε το Επιστημονικό Συμβούλιο για τις εξετάσεις για να μελετηθούν οι τρόποι μέσα από τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η διαδικασία των Παγκυπρίων Εξετάσεων. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα μελετήσει όλη τη διαδικασία για να εξετάσει τα κενά και τις αδυναμίες που υπάρχουν. Σημείωσε ότι στην Επιτροπή μετέχουν ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου των Εξετάσεων, ο Διευθυντής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ειδικός επί των εξετάσεων του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Προϊστάμενη του Τμήματος Εξετάσεων και στελέχη του Υπουργείου Παιδείας. Σκοπός της Επιτροπής, είπε, είναι η διασφάλιση μιας καλής και αδιάβλητης διαδικασίας. Ο κ. Υπουργός πρόσθεσε ότι, εξαιτίας της πολυπλοκότητάς της, η διαδικασία μπορεί να έχει κάποιες αδυναμίες και επιθυμία του Υπουργείου είναι να γίνει καλύτερη.