21/5/11

* Λειτουργία Κέντρου Τύπου για τις Βουλευτικές Εκλογές 2011 - Τα αποτελέσματα στο διαδίκτυο *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio

21/05/2011
Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ανακοινώνει ότι για την εξυπηρέτηση των δημοσιογράφων τόσο του εγχώριου όσο και του διεθνούς Τύπου θα λειτουργήσει Κέντρο Τύπου στο ελληνικό περίπτερο της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης την Κυριακή, ημέρα των εκλογών, από τις 8 π.μ. μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.



Το Κέντρο Τύπου θα στελεχωθεί με λειτουργούς του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών για παροχή κάθε δυνατής διευκόλυνσης στους εκπροσώπους του Τύπου. Το Κέντρο Τύπου θα είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, φωτοτυπική μηχανή και τηλεομοιότυπο. Επίσης, θα υπάρχει ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Τύπου είναι 22-353738 και του τηλεομοιότυπου 22-353759.

Καλούνται οι δημοσιογράφοι, οι φωτογράφοι και τα μέλη των τηλεοπτικών συνεργείων που θα καλύψουν τις εκλογές είτε στα εκλογικά κέντρα είτε στη Διεθνή Κρατική Έκθεση να φέρουν απαραίτητα μαζί τους τις δημοσιογραφικές τους ταυτότητες.

Για εξυπηρέτηση του εκλογικού σώματος αλλά και των δημοσιογράφων, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η Υπηρεσία Εκλογών και το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής έχουν θέσει σε λειτουργία τις πιο κάτω ιστοσελίδες :
· http://www.ekloges2011.gov.cy Στην ιστοσελίδα αυτή περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τον ψηφοφόρο να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα χωρίς λάθος. Η ιστοσελίδα δεν απευθύνεται μόνο στους ψηφοφόρους αλλά και στους δημοσιογράφους οι οποίοι μπορούν να βρουν τις ανακοινώσεις της Υπηρεσίας Εκλογών, πλούσιο αρχειακό υλικό από όλες τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές καθώς και φωτογραφίες ρετρό.
· http://wtv.elections.moi.gov.cy Στην ιστοσελίδα "Πού ψηφίζω", ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να πληροφορηθεί το εκλογικό κέντρο που θα ψηφίσει καταχωρώντας τον αριθμό της ταυτότητας και την ημερομηνία γέννησης του.
· http://live.elections.moi.gov.cy Στην ιστοσελίδα αυτή θα καταχωρούνται τα αποτελέσματα των εκλογών κατά εκλογικό κέντρο, μόλις συμπληρώνεται η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων. Η ιστοσελίδα αυτή θα τεθεί σε λειτουργία μετά που θα κλείσουν οι κάλπες, δηλ. στις 6.30 μ.μ.
· http://results.elections.moi.gov.cy Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας αυτής μπορούν να δουν τα αποτελέσματα προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων.