5/4/11

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων
05/04/2011





Ο Υπουργός Άμυνας κύριος Κώστας Παπακώστας είχε σήμερα το πρωί συνάντηση στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Ντίνο Βρεττό και την εξαμελή αντιπροσωπεία της Επιτροπής που απαρτιζόταν από την κα Άρια Αγάτσα και τους κ.κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, Αθανάσιο Παφίλη, Ιωάννη Κοραντή, Θεόδωρο Δρίτσα και Αλέξη Μαρκόπουλο. Στη συνάντηση παρίσταντο ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστος Μαληκκίδης και άλλοι αξιωματούχοι του Υπουργείου.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής, ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και στις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε εκεί και στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με τον ομόλογο του κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. «Στόχος μας είναι να λαμβάνουμε πάντοτε προοδευτικές αποφάσεις, όμως, πρέπει να μετράμε και τις δυνατότητες μας και με αυτό εννοώ τις οικονομικές μας δυνατότητες. Είναι από όλους αντιληπτό ότι η στρατιωτική πολιτική συμβαδίζει με την οικονομική πολιτική. Αν δεν συμβαδίζουν τότε αλληλοσυγκρούονται και αλληλοκαταστρέφονται. Είναι μια δύσκολη περίοδος», είπε ο κ. Παπακώστας.

Αναφερόμενος στο εθνικό ζήτημα της Κύπρου, ο κ. Παπακώστας είπε ότι είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στις συνομιλίες. «Η πρωτεύουσά μας, πρωτεύουσα κράτους μέλους της ΕΕ, είναι μοιρασμένη στα δυο από χώρα η οποία διεκδικεί να γίνει και αυτή κράτος μέλος της ΕΕ, αδιαφορώντας για το τι έκανε σε αυτό τον τόπο», τόνισε εμφαντικά ο Υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι λύση θα εξευρεθεί αν και αυτή τη στιγμή υπάρχουν προβλήματα.

Ο κ. Παπακώστας αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της Κύπρου σε αποστολές, επιχειρήσεις και προγράμματα της ΕΕ και στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με την Ελλάδα στο πλαίσιο αυτό. «Παρά το γεγονός ότι είμαστε μια μικρή χώρα, εντούτοις συμμετέχουμε ισότιμα με τα άλλα κράτη μέλη στις επιχειρήσεις της ΕΕ και δεν βρίσκουμε ανυπέρβλητες δυσκολίες από το γεγονός ότι δεν είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ ή του Συνεταιρισμού για την Ειρήνη», είπε ο Υπουργός Άμυνας. «Έχουμε την πλήρη στήριξη της Ελλάδας, όχι απλώς τη στήριξή της, στο πλαίσιο της ΕΕ», σημείωσε ο κύριος Παπακώστας.

Από την πλευρά του ο κύριος Βρεττός ευχαρίστησε τον κ. Παπακώστα για τη συνεργασία και του απηύθυνε πρόσκληση για συνάντηση με τη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων στην Αθήνα, στην επόμενη του επίσκεψη. Αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας της Κυπριακής Βουλής και εξέφρασε την ευχή ότι αυτή θα ενδυναμωθεί περαιτέρω.