13/3/11

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού αναφορικά με τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού αναφορικά με τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία
13/03/2011





Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος βρίσκεται στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich) στην Ουγγαρία, εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση σε σχέση με τον καταστροφικό σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι που έπληξε στις 11 Μαρτίου τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας:

«Η Κυβέρνηση και ο λαός της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους στην Κυβέρνηση και τον λαό της Ιαπωνίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε χθες τη βορειοανατολική Ιαπωνία. Ειδικότερα, επιθυμώ να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπα των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους. Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται επίσης με όλους αυτούς που περιμένουν να μάθουν για την τύχη συγγενών και φίλων που ακόμη αγνοούνται.

Το μέγεθος της τραγωδίας τόσο σε απώλεια ζωής και σε ανθρώπινο πόνο όσο και από άποψη υλικής καταστροφής έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο. Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές εθνικού δράματος και προσωπικού πένθους, η Κυβέρνηση και ο λαός της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζουν την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση και την πλήρη στήριξή τους στην Κυβέρνηση και στον λαό της Ιαπωνίας.»