16/2/11

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Μάριος Καρογιάν δέχθηκε αντιπροσωπία της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στη Βουλή των Κοινοτήτων
16/02/2011





Η αντιπροσωπία της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στη Βουλή των Κοινοτήτων της Βρετανίας η οποία πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στην Κύπρο έγινε σήμερα δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριο Καρογιάν. Την αντιπροσωπία αποτελούν ο Πρόεδρος της Ομάδας, Συντηρητικός Βουλευτής κ. David Burrowes και το μέλος, Εργατικός Βουλευτής κ. Alan Meale.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τους Βρετανούς βουλευτές για τις τελευταίες εξελίξεις στις απευθείας διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και ανταλλάγησαν απόψεις τόσο για τις περιφερειακές όσο και τις διεθνείς εξελίξεις και τις πιθανές επιπτώσεις τους για την ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου. Συζητήθηκε επίσης ο ρόλος του Ηνωμένου Βασιλείου σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα αλλά και ο ιδιαίτερος ρόλος που η νεοσύστατη Διακομματική Ομάδα για την Κύπρο μπορεί να διαδραματίσει για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και διαφώτιση επί του θέματος τόσο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο όσο και στην Κυβέρνηση της χώρας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με διεθνείς κοινοβουλευτικούς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχουν η Βρετανία και η Κύπρος όπως η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο Κοινοπολιτειακός Κοινοβουλευτικός Σύνδεσμος.