25/2/11


Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού για τη συμβολή της Ελληνικής Κυβέρνησης στον επαναπατρισμό Κύπριων υπηκόων από τη Λιβύη
25/02/2011





Με την ευκαιρία της απομάκρυνσης Κύπριων υπηκόων από τη Λιβύη με τρία αεροσκάφη C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε στην Κύπρο και για τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα χθες βράδυ με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα, του εξέφρασα τη βαθιά ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για τη συνεχή και αμέριστη συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Διαχρονικά, Κύπρος και Ελλάδα στέκονται η μία στο πλευρό της άλλης και αλληλοστηρίζονται στις κρίσιμες και δύσκολες ώρες. Αυτό συνέβη και αυτήν τη δύσκολη ώρα με την κρίση στη Λιβύη.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και όλοι οι αρμόδιοι φορείς της Κυπριακής Κυβέρνησης βρίσκονται σε εγρήγορση, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των Κύπριων πολιτών στη Λιβύη.