21/2/11

Διαδικασία κλήρωσης του συλλεκτικού οπλισμού της Εθνικής Φρουράς


21/02/2011
Όλες οι αιτήσεις, αφού ελέγχθηκαν από ειδική επιτροπή που διορίσθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου ΄Αμυνας, καταχωρήθηκαν σε μία βάση δεδομένων της Microsoft EXCEL σε τρία διαφορετικά φύλλα εργασίας, ένα για κάθε τύπο όπλου. 



Αριθμός αιτήσεων που αφορούσαν νομικά πρόσωπα, καθώς και διπλές αιτήσεις από το ίδιο φυσικό πρόσωπο δεν έχουν ληφθεί υπόψη. Για τον λόγο αυτό, αριθμός αιτήσεων έχει αφαιρεθεί από τη διαδικασία της κλήρωσης.




Όλοι οι αιτητές που ενδιαφέρονται για την απόκτηση τυφεκίου Enfield MK4 και οπλοπολυβόλου Bren δύνανται να τα αποκτήσουν καθότι ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρότερος από τον προς διάθεση οπλισμό. Σε αυτή την περίπτωση θα διενεργηθεί η κλήρωση προκειμένου να αντιστοιχηθεί ο αριθμός του όπλου με τον αιτητή. Η κλήρωση γίνεται για δύο λόγους:

Πρώτον, κάθε δικαιούχος πριν την παραλαβή του όπλου θα πρέπει να απευθυνθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για την απόκτηση άδειας κατοχής συλλεκτικού όπλου. Επειδή στη συγκεκριμένη άδεια πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός του όπλου, αυτός θα πρέπει να είναι διαθέσιμος στον αιτητή.

Δεύτερον, όπως είναι γνωστό, τα συγκεκριμένα όπλα βρίσκονταν σε χρήση στην Εθνική Φρουρά για αρκετές δεκαετίες, επομένως η κατάσταση κάθε όπλου είναι διαφορετική. Με την κλήρωση θα αποφευχθούν, κατά το δυνατόν, παράπονα σχετικά με την ποιότητα του όπλου.

Αναφορικά με το αυτόματο Sten, επειδή οι αιτήσεις είναι κατά πολύ περισσότερες από τα προς διάθεση όπλα (706-100), η κλήρωση θα αφορά την επιλογή των αιτητών που θα αποκτήσουν το συγκεκριμένο όπλο, καθώς επίσης την αντιστοιχία αριθμού όπλου – αιτητή.

Θα διενεργηθούν τρεις κληρώσεις, μια για κάθε τύπο όπλου. Η κλήρωση θα γίνει με την παραγωγή ενός τυχαίου αριθμού για κάθε αιτητή. H παραγωγή του τυχαίου αριθμού θα γίνει με τη χρήση της λειτουργίας Random Number Engine της Excel. Το εύρος των αριθμών μέσα από τον οποίο θα επιλεγεί ο τυχαίος αριθμός θα καταχωρηθεί κατά την διαδικασία της κλήρωσης και θα είναι ίσος με τον αριθμό των αιτήσεων. Κάθε τυχαίος αριθμός της Εxcel έχει 12 δεκαδικά ψηφία, στην κλήρωση, όμως, προς κέρδος χώρου στο φύλλο εργασίας, έχει προεπιλεγεί να εμφανίζονται μόνο τα τρία πρώτα δεκαδικά ψηφία.

Ακολούθως θα γίνει ταξινόμηση των αιτητών ως προς τον τυχαίο αριθμό εκάστου, από τον μικρότερο αριθμό, προς το μεγαλύτερο. Συγκεκριμένα, ο αιτητής με τον μικρότερο αριθμό θα είναι πρώτος, ο αιτητης με τον δεύτερο μικρότερο αριθμό δεύτερος, κ.ο.κ .

Αμέσως με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κλήρωσης, θα αποθηκευτούν όλα τα αποτελέσματα της κλήρωσης σε CD-ROM, θα εκτυπωθούν όλοι οι πίνακες σε εκτυπωτή που βρίσκεται εντός της αίθουσας και θα υπογραφούν τόσο οι πίνακες όσο και το CD-ROM από τα μέλη της ειδικής επιτροπής.

Εάν κάποιος από τους παρευρισκόμενους επιθυμεί να μάθει εάν έχει επιλεγεί και να πληροφορηθεί τον αριθμό του όπλου του, μπορεί να παραμείνει εντός της αίθουσας. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα του δοθούν όλα τα στοιχεία από την επιτροπή.