10/2/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
10/02/2011





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα το Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας κ. Χρίστο Πατσαλίδη και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Τίτο Χριστοφίδη.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ξεναγήθηκε στους θαλάμους του νέου Τμήματος όπου συνομίλησε με ασθενείς. Στη συνέχεια, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «έχω επισκεφθεί το νέο Τμήμα του Νοσοκομείου, όπου μια ομάδα ιατρών με επικεφαλής το δρα Βασίλη Χατζηαναστασίου άρχισε εγχειρήσεις μεταμόσχευσης νεφρών. Είδα τους δύο πρώτους μεταμοσχευθέντες, χαίρουν άκρας υγείας, πάνε πολύ καλά».

Αναφερόμενος στο Μεταμοσχευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Είναι ένα καινούριο απόκτημα του συστήματος υγείας στον τόπο μας, και ειδικότερα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με μεγάλες προοπτικές. Δεν θα περιοριστούν στις επεμβάσεις μεταμόσχευσης νεφρών μόνο, υπάρχουν οι προοπτικές και σύντομα θα αρχίσουν μεταμοσχεύσεις και άλλων οργάνων και βέβαια και νέες μέθοδοι».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Προσωπικά δεν έχω παρά να εκφράσω τη χαρά και την ικανοποίησή μου, διότι υλοποιούνται σιγά σιγά τμήματα του κυβερνητικού προγράμματος που είναι πρωτοποριακά. Συγχαίρω την ομάδα των ιατρών για την πολύ καλή δουλειά τους και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο μέλλον».