27/1/11

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΣΕΔΙΓΕΠ Λύσης
27/01/2011





Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με εκπροσώπους της Οργάνωσης Παραγωγών ΣΕΔΙΓΕΠ Λύσης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν την Οργάνωση και αφορούν κυρίως θέματα οργάνωσης της αγοράς και άλλα προβλήματα αναφορικά με τη διάθεση των γεωργικών προϊόντων.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε ότι το Υπουργείο Γεωργίας θα εμπλακεί στα θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητές του και θα βοηθήσει στην οργάνωση της λειτουργίας ομάδων παραγωγών με την προοπτική της δημιουργίας ένωσης ομάδων με στόχο την επέκταση της δραστηριότητάς τους, πέρα από την παραγωγή, και στη διανομή ώστε να φθάσουν στη διάθεση και πώληση των προϊόντων τους είτε από μόνοι τους είτε με την παρέμβαση μόνο του λιανοπώλη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος θα αναλάβει τη διοργάνωση ημερίδας με στόχο την ενημέρωση των παραγωγών για τους τρόπους οργάνωσής τους, την ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους θέσης και τον τρόπο λειτουργίας της διανομής και διάθεσης των προϊόντων τους. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ειδικοί επί των θεμάτων οργάνωσης των ομάδων παραγωγών, των ενώσεων των ομάδων παραγωγών καθώς και όλων των βαθμίδων λειτουργίας, δηλαδή στην παραγωγή, συσκευασία, διανομή και διάθεση στον καταναλωτή. Στόχος, σημείωσε ο κ. Ηλιάδης, είναι να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία σχεδόν αποκλειστικά η ομάδα ή η ένωση των ομάδων παραγωγών, μεγιστοποιώντας το όφελος για τους παραγωγούς χωρίς να αυξάνεται η επιβάρυνση των καταναλωτών.