20/1/11

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης
20/01/2011





Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Ηλιάδης είχε, χθες, συνάντηση με εκπροσώπους της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης κατά την οποία συζητήθηκε εισήγηση της Συνομοσπονδίας για κοινή εκστρατεία με το Υπουργείο Γεωργίας για το υδατικό.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Υπουργός συνεχάρη τη Συνομοσπονδία για την πρωτοβουλία της και εξέφρασε την προθυμία του Υπουργείου για στενή συνεργασία με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για την υπεύθυνη και συνετή διαχείριση των περιορισμένων υδάτινων πόρων του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η διοργάνωση εκστρατείας για το νερό με στόχο την καλλιέργεια υδατικής συνείδησης στους μαθητές των δημοτικών σχολείων η οποία θα εγκαινιασθεί κατά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, στις 22 Μαρτίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Η επίσημη έναρξη της εκστρατείας θα γίνει από τον κ. Υπουργό με τη διανομή διαφωτιστικού υλικού σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας ενώ παράλληλα θα διανεμηθεί διαφωτιστικό υλικό σε όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Κύπρου. Αποφασίστηκε, επίσης, όπως υπάρξει συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Περιβάλλοντος και της Συνομοσπονδίας όσον αφορά τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η Συνομοσπονδία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού – 2011.

Τέλος, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος της κοινής εκστρατείας είναι η συμπόρευση του Υπουργείου Γεωργίας, του Υπουργείου Παιδείας και της Συνομοσπονδίας Γονέων για να δώσουμε τα σωστά μηνύματα και να επενδύσουμε στη νέα γενιά για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.