27/12/10

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια 27/12/2010

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια
27/12/2010
Εμείς είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή μας καλέσει ο Γενικός Γραμματέας να ανταποκριθούμε, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι η αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Ερογλου δεν θα πραγματοποιηθεί.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του 37ου παγκύπριου συνεδρίου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ερωτηθείς για τις απευθείας συνομιλίες, είπε: «Η αυριανή συνάντηση μεταξύ εμού και του κ. Ερογλου δεν θα γίνει. Θα γίνει συνάντηση των δύο βοηθών, του κ. Ιακώβου και του κ. Οζερσάι, και αναμένουμε στο ‘ακουστικό’ για το πότε θα είναι δυνατόν και πότε η υγεία του κ. Ερογλου θα του επιτρέψει να γίνει η συνάντηση στο επίπεδο των ηγετών».

Ερωτηθείς αν τίθεται εν αμφιβόλω το κατά πόσον θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Γενεύης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Είναι και μια δική μου, εν πάση περιπτώσει, ανησυχία, όμως δεν έχουμε την οποιαδήποτε τελική κατάληξη σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα. Θα διαβουλευθούμε με τα Ηνωμένα Έθνη – τα Ηνωμένα Έθνη είναι που καλούν τη συνάντηση – αυτά πρέπει να κρίνουν κατά πόσον πρέπει να αναβληθεί ή όχι. Εμείς, όπως έχω ήδη δηλώσει, είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή μας καλέσει ο Γενικός Γραμματέας να ανταποκριθούμε».

Ερωτηθείς αν του δόθηκαν εξηγήσεις για τα όσα συνέβησαν στην Καρπασία είτε από τον κ. Έρογλου είτε από τον κ. Οζερσάι, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Όχι, ακόμη δεν δόθηκαν εξηγήσεις. Αναμένω τον κ. Έρογλου να επιστρέψει και θα μιλήσω μαζί του».