21/12/10

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Έλσης Χριστόφιας

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Έλσης Χριστόφιας κατά την επίσκεψή της χθες, στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου
21/12/2010





Είναι με χαρά και συγκίνηση που βρισκόμαστε και πάλι εδώ στο αγαπημένο μας Ριζοκάρπασο. Βρισκόμαστε μαζί σας για να δώσουμε το μήνυμα ότι το Ριζοκάρπασο ζει, δημιουργεί, αντιστέκεται και καρτερεί να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τις οποίες αγωνιζόμαστε να έλθουν το συντομότερο δυνατό.

Εκφράζω σε όλους σας την αγάπη και την εκτίμησή μου για το έργο που επιτελείτε. Αναφέρομαι στους καθηγητές, στους μαθητές, στη Σχολική Εφορεία, στο βοηθητικό προσωπικό και στους γονείς. Εκφράζω, επίσης, τον θαυμασμό μου προς όλους τους εγκλωβισμένους, που μέσα σε αντίξοες συνθήκες, σε συνθήκες κατοχής, κρατούν ζωντανό τούτον εδώ τον τόπο. Μέσα από δυσκολίες και κακουχίες, κρατήσατε ζωντανά αυτά τα χώματα προσμένοντας με καρτερικότητα την ημέρα που θα φυσήξει ο αέρας της ελευθερίας. Για αυτό τον αέρα της ελευθερίας και της επανένωσης της πατρίδας μας αγωνίζεται ο Πρόεδρος Χριστόφιας μέχρι την τελική δικαίωση του λαού μας. Σας μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του μαζί με τις ευχές του για υγεία, χαρά και πρόοδο στον καθένα από εσάς ξεχωριστά.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, με συνέπεια αγωνίζεται για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, στη βάση των αρχών του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Προσέρχεται στις συνομιλίες με καλή θέληση και πολιτική βούληση καταθέτοντας θέσεις αρχών.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αγωνίζεται σκληρά για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Στοχεύει στην επίτευξη μιας δίκαιης βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που να καταργεί την κατοχή και να επανενώνει την Κύπρο στα πλαίσια μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Που να αποκαθιστά και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων.

Επιδιώκει λύση που να καθιστά τον κυπριακό λαό πραγματικό αφέντη στον τόπο του και να μην επιτρέπει την ανάμειξη κανενός ξένου στα εσωτερικά της χώρας μας. Επιδιώκει λύση που να δημιουργεί συνθήκες μόνιμης ειρήνης, ομαλότητας και συνεργασίας για να μπορέσουμε επιτέλους απερίσπαστοι να οικοδομήσουμε το ευτυχισμένο μέλλον της πατρίδας μας. Σε αυτή του την προσπάθεια αντλεί δύναμη και κουράγιο από τον δικό σας αγώνα, με τον οποίο διατηρείτε την ελπίδα της επανένωσης της πατρίδας και του λαού μας ζωντανή.

Σήμερα οι προοπτικές για λύση δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνες. Πολλά τα εμπόδια, πολλές οι δυσκολίες, πολύπλοκα μερικά από τα υπό συζήτηση θέματα. Η άτεγκτη στάση της τουρκικής πλευράς, η διάσπαση που παρατηρείται στο εσωτερικό μας μέτωπο, δυσχεραίνουν την επίτευξη συμφωνημένης λύσης. Η ενότητα ήταν και παραμένει βασική παράμετρος και προϋπόθεση για την επιτυχία του αγώνα μας.

Η δική μας θέληση για λύση είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη. Μέχρι να έλθει η πολυπόθητη εκείνη ημέρα, η Πολιτεία θα βρίσκεται στο πλευρό σας με όποιο τρόπο μπορεί.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ για τη δράση και την συνέπειά του. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, όπως για παράδειγμα οι επισκέψεις στους εγκλωβισμένους του Ριζοκαρπάσου είναι άξιες συγχαρητηρίων.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ όλους εσάς για το αξιόλογο έργο που επιτελείτε εδώ στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου. Εύχομαι σε όλους σάς Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένη τη νέα χρονιά 2011. Ο καινούργιος χρόνος να φέρει σε όλους υγεία, χαρά και υλοποίηση του οράματος του λαού μας για επανενωμένη πατρίδα.

Αρχή