3/12/10

Επαφές της αντιπροσωπείας της Ομάδας Φιλίας Γεωργίας-Κύπρου
03/12/2010





Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τα Μέλη της Επιτροπής κ.κ. Δημήτρης Συλλούρης, Κλαύδιος Μαυροχάννας και Ανδρέας Αγγελίδης, είχαν σήμερα συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Γεωργίας-Κύπρου στη Βουλή της Γεωργίας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Της αντιπροσωπείας ηγείται ο κ. David Darchiashvili, Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης και σε αυτή συμμετέχουν ο κ. Nugzar Tsiklauri, Πρόεδρος της Επιτροπής Αποδήμων Γεωργιανών και ο κ. Tamaz Petriashvili, Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας. Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Κύπρο κ. Vladimer Konstantinidi.

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκαν εκατέρωθεν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της μεταξύ τους συνεργασίας, ειδικότερα στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της οικονομίας.

Αναφερόμενοι στις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, οι Κύπριοι Βουλευτές τόνισαν την ανάγκη επίλυσής του στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών Ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Έδωσαν, δε, ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο του διεθνούς και του ευρωπαϊκού παράγοντα για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Ο κ. Darchiashvili ανέφερε ότι η χώρα του παραμένει σταθερή σε θέσεις αρχών σε ό,τι αφορά στην εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Από την πλευρά τους, οι Κύπριοι Βουλευτές ευχήθηκαν όπως καταστεί σύντομα δυνατή η ειρηνική διευθέτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Γεωργία.

Απόψε, το Μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ Βουλευτής κ. Χρήστος Πουργουρίδης, θα παραθέσει δείπνο στην αντιπροσωπεία.