1/10/10

Δήλωση του Υπουργού Άμυνας μετά τη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

01/10/2010
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Κώστας Παπακώστας μετά την ολοκλήρωση της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης για την 50ή επέτειο της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



"Κατ' αρχάς επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, το φίλο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μου να παραστεί στη σημερινή μεγαλειώδη παρέλαση με την ευκαιρία της 50ής επετείου της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μεταξύ των δυο Υπουργείων υπάρχει αγαστή συνεργασία και αυτό φαίνεται και δεν είναι μόνο λόγια. Μεταξύ των δυο Υπουργών, όπως ασφαλώς και προηγουμένως έχουμε στενή συνεργασία και κοινούς προβληματισμούς.

Να συγχαρώ τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και όλο το προσωπικό της, τους εν ενεργεία, τους εφέδρους, αλλά και τα Τμήματα Ασφαλείας της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Πυροσβεστικής και όχι μόνο, για την άρτια παρουσίασή τους σήμερα.

Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλο το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, το οποίο συμμετείχε στην παρέλαση ή συνέβαλε με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία της διοργάνωσης και της εκτέλεσης της σημερινής μεγαλειώδους παρέλασης.

Θα ήθελα να επαναλάβω ότι, ενόσω τα κατοχικά στρατεύματα πατούν τα άγια χώματα της ημικατεχόμενης μας πατρίδας, η Εθνική Φρουρά συνεχώς θα εξοπλίζεται και θα αναβαθμίζεται έτσι ώστε να υπάρχει μια αποτρεπτική δύναμη, η οποία να μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, να αντιμετωπίζει δηλαδή τις όποιες εχθρικές ενέργειες από πλευράς του αντιπάλου. Αυτό έχει σημασία για μάς και θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες για να αναβαθμίσουμε τη μαχητική ικανότητα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς για να φθάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, όμως περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν και δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Γι' αυτό θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς".