14/9/10

Επαφές του Υπουργού Εμπορίου στο Εκατερινμπούργκ της Ρωσίας

14/09/2010

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος των επαφών του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη με την ηγεσία της Κυβέρνησης της περιοχής Σβερντλόβσκ στη Ρωσία, με χωριστές συναντήσεις που είχε το πρωί με τον Υπουργό Εμπορίου και Υπηρεσιών κ. Nozhenko Dmitriy Yurevitch και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Badayev Alexey Felixovitch.



Ο κ. Πασχαλίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Εκατερινμπούργκ ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής που διοργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο Εμπορίου και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, είχε χθες επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης της περιοχής Σβερντλόβσκ κ. Gredin Anatoliy Leonidovitch. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρίσταντο, επίσης, οι Υπουργοί της περιοχής Σβερντλόβσκ Διεθνών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων κ. Harlov Alexander Vladimirovitch, Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και Εμπορίου και Υπηρεσιών, συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως όσον αφορά στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων και του τουρισμού.

Το χθεσινό πρόγραμμα του κ. Πασχαλίδη περιελάμβανε χαιρετισμό στο Επιχειρηματικό Φόρουμ για προβολή της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, που διοργανώθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Περιφέρειας Ουράλ, καθώς και συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Yuri Petrovich Matushkin και με τον Δήμαρχο του Εκατερινμπούργκ κ. Chernetsky Arkadiy Mikhailovitch.

Ο Υπουργός Εμπορίου επιστρέφει στην Κύπρο αύριο Τετάρτη.