7/8/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Ηλιάδη στο Φεστιβάλ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2010, στη Γιόλου
07/08/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 9.30 μ.μ.



Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να παραστώ και να χαιρετίσω το αποψινό αναβαθμισμένο Φεστιβάλ που πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Αθλητικού Πολιτιστικού Σωματείου Ποσειδώνας Γιόλους.

Θέλω να εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Κοινοτικό Συμβούλιο Γιόλους που μαζί με το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο Ποσειδώνας Γιόλους είχαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν τη σημερινή γιορτή που έχει σαν σύνθημα: Ναι στον αθλητισμό, όχι στα ναρκωτικά.

Η μάστιγα των ναρκωτικών ουσιών αποτελεί οδυνηρή πραγματικότητα στη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία, προβληματίζει και αποτελεί απειλή για κάθε οικογένεια. Η Κυβέρνηση έχει καταρτίσει εθνική στρατηγική ενάντια στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες. Η απεξάρτηση από τα ναρκωτικά αποτελεί θέμα το οποίο η Κυβέρνηση κατατάσσει μεταξύ των προτεραιοτήτων της. Γι’ αυτό και ακολουθεί ολοκληρωμένη πολιτική με επίκεντρο την πρόληψη, τη θεραπεία, την κοινωνική επανένταξη των χρηστών, καθώς και την καταστολή της εγκληματικότητας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά, με βάση και τους κοινούς στόχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής. Είναι, λοιπόν, φυσικό τα φετινά ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ να είναι αναβαθμισμένα λόγω της επετείου του ιστορικού αυτού σωματείου.

Η κοινή προσπάθεια του Κοινοτικού Συμβουλίου και του Αθλητικού Πολιτιστικού Σωματείου ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, καταμαρτυρούν τη θέλησή σας να κρατηθεί ζωντανή η κυπριακή ύπαιθρος και, παράλληλα, να κρατηθεί ψηλά η σημαία της κοινότητάς σας.
Σε μια συνεχώς εξελισσόμενη και παγκοσμιοποιημένη αγορά, η κυπριακή γεωργία και, γενικότερα, η κυπριακή ύπαιθρος βρίσκονται σε στάδιο προχωρημένης προσαρμογής. Πρόκειται, ωστόσο, για μια ενεργητική και δυναμική προσαρμογή, ιδιαίτερα με τις αυστηρές κατευθύνσεις της ΕΕ της οποίας είμαστε ισότιμο κράτος μέλος.

Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε την κοινή γεωργική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, παράλληλα, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι ενεργός συμπαραστάτης στην προσπάθεια για ενίσχυση της κυπριακής γεωργίας και ιδιαίτερα του αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο των κοινοτικών μας υποχρεώσεων και των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

Παράλληλα η πρωτοβουλία «Δρόμοι του Κρασιού» συντείνει στην περαιτέρω αξιοποίηση της οινοπαραγωγής, της τοπικής γαστρονομίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς των κοινοτήτων της υπαίθρου.

Ολοκληρώνοντας το σύντομο χαιρετισμό μου, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, θα πετύχει το στόχο που έθεσε, της αναζωογόνησης και ανάπτυξης της υπαίθρου, γιατί στηρίζεται τόσο στην προοδευτικότητα, την προσαρμοστικότητα και τη σκληρή εργασία του Κύπριου αγρότη και αγρότισσας όσο και στην αποτελεσματικότητα των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων και άλλων τοπικών φορέων.

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιόλου, στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Σωματείου Ποσειδώνας Γιόλους, για την ανάληψη τέτοιων όμορφων πρωτοβουλιών και για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Εύχομαι σε όλους καλή διασκέδαση.