30/8/10

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με τη μεταφορά της αεροπορικής βάσης της Λακατάμιας

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο με θέμα τη μεταστάθμευση των πτητικών μέσων από τη Λακατάμια στη βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, το Υπουργείο Άμυνας διευκρινίζει τα ακόλουθα:



Οι λόγοι δημιουργίας της βάσης στην Πάφο είναι γνωστοί. Η ανέγερσή της έγινε προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων. Το κόστος για την ανέγερση της υποδομής, από το 1996 έως το 2005, ανήλθε γύρω στα 35 εκατομμύρια ευρώ, κόστος το οποίο κλήθηκαν να επωμιστούν οι φορολογούμενοι πολίτες.

Με την ολοκλήρωσή της το 2005 όλα τα πτητικά μέσα έπρεπε να είχαν μετασταθμεύσει στην Πάφο. Το Υπουργείο Άμυνας συνεκτιμώντας τους παράγοντες για τη δημιουργία της βάσης στην Πάφο και τις εισηγήσεις του ΓΕΕΦ σε ό,τι αφορά την επιχειρησιακή αξιοποίηση, τη μαχητική ικανότητα, τη συντήρηση των μέσων και την εκπαίδευση του προσωπικού, αποφάσισε να αξιοποιήσει πλήρως τις διευκολύνσεις που παρέχονται από μια σύγχρονη βάση.

Το Υπουργείο Άμυνας ενεργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η άμυνα του τόπου και η ασφάλεια των πολιτών και όχι τα προσωπικά συμφέροντα αριθμού στελεχών ή άλλων σχετικά με τον τόπο διαμονής τους.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής διοίκησης που εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα στην Εθνική Φρουρά, το Υπουργείο Άμυνας έδωσε λύσεις σε όλα τα προβλήματα του προσωπικού που προέκυψαν σε σχέση με τη μεταστάθμευση.