22/7/10

4ο Παγκύπριο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου

22/07/2010

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝ) Κύπρου, με χαρά ανακοινώνει ότι, μετά την επιτυχή διεξαγωγή των προηγούμενων τριών ετήσιων συνεδρίων που διεξήχθηκαν στη Λάρνακα και στη Λεμεσό, διοργανώνει φέτος το 4ο Παγκύπριο Συνέδριο ΕΚΝ Κύπρου, στις 2-5 Σεπτεμβρίου, στις σχολικές εγκαταστάσεις του Λυκείου Λιβαδιών στη Λάρνακα.



Το συνέδριο θα συγκεντρώσει 15 σχολεία, 8 ιδιωτικά και 7 δημόσια, της ελεύθερης Κύπρου. Κάθε σχολείο θα αντιπροσωπεύεται από 7 μαθητές και οι σχολικές ομάδες που θα επιλεγούν θα αντιπροσωπεύσουν την Κύπρο στα τρία διεθνή συνέδρια που διοργανώνει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ο διεθνής οργανισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (European Youth Parliament) σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Το συνέδριο θα φιλοξενήσει επίσης ξένους αντιπρόσωπους, μέλη του διεθνούς οργανισμού, που θα καταφτάσουν στην Κύπρο από 8 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης - τη Σουηδία, την Ουκρανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αλβανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα - για να λάβουν μέρος στο συνέδριο.

Το 4ο Παγκύπριο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στην Κύπρο θα έχει ως κύριο θέμα την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Έτος για την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού, έχοντας ως σύνθημα : «Time to end Social Exclusion». Οι συμμετέχοντες, που θα σχηματίσουν 10 επιτροπές, θα μοιραστούν τις απόψεις τους και θα προτείνουν λύσεις σε θέματα που απασχολούν την διεθνή και ευρωπαϊκή κοινότητα. Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στο φετινό συνέδριο είναι η πρόληψη της φτώχιας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ανάγκη αγροτικής ανάπτυξης και η κοινωνική απόκλιση που επικρατεί στις μεταναστευτικές κοινότητες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων επιδιώκει μέσα από τα συνέδρια του να προβάλλει την Ευρωπαϊκή διάσταση στην παιδεία προσφέροντας στους νέους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια θετική, πρακτική και άκρως εκπαιδευτική εμπειρία. Στόχος της Εθνικής Επιτροπής του ΕΚΝ Κύπρου είναι να δώσει στους Κύπριους μαθητές την ευκαιρία να ζήσουν αυτή τη διαφορετική εμπειρία που θα τους ωθήσει να ενδιαφερθούν για τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή κοινότητα, να αναπτύξουν ανεξάρτητη σκέψη και να πάρουν προσωπική πρωτοβουλία.

Πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι το ΕΚΝ Κύπρου, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε χορηγίες από διάφορες εταιρίες και οργανισμούς. Εάν θέλετε να συνεισφέρετε και εσείς στο έργο του ΕΚΝ Κύπρου, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση eypcyprus@yahoo.com. Όλοι οι χορηγοί και υποστηρικτές του συνεδρίου θα διαφημιστούν στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο και τις δραστηριότητες του οργανισμού μας μπορείτε να αποταθείτε στο www.eypcyprus.wordpress.com και για τις δραστηριότητες του διεθνούς οργανισμού στο www.eypej.org