24/6/10

Απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σε δηλώσεις του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

24/06/2010
Είτε αρέσει είτε όχι στο ΔΗΣΥ και στον Αναπληρωτή του Πρόεδρο, η οικονομία της Κύπρου είναι από τις καλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας κοιτάξει ο κ. Νεοφύτου τι γίνεται στην Ελλάδα και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.



Ο ΔΗΣΥ ισχυρίζεται ότι η αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα της φορολογίας στο κέρδος και η ανεπαίσθητη αύξηση της φορολογίας στις πολύ μεγάλες ιδιοκτησίες πλήττει τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Αυτή και αν είναι λογική του παράλογου. Ας διαβάσει ο ΔΗΣΥ και ο Αναπληρωτής του Πρόεδρος τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων –οι οποίες εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μισθωτών και των εργαζομένων- που υποστηρίζουν τις προτάσεις για την αύξηση του φόρου στα κέρδη και την ανεπαίσθητα πιο υψηλή φορολογία των μεγαλοϊδιοκτητών.

Η επίκριση του κ. Νεοφύτου για τη στόχευση των κοινωνικών μέτρων, αυτό που αποκαλύπτει είναι είτε ότι δεν διάβασε τη σχετική πρόταση είτε ότι τη διαστρεβλώνει. Η κυβερνητική πρόταση για στόχευση των κοινωνικών μέτρων προβλέπει το συνυπολογισμό όλων των εισοδημάτων (μισθός, μερίσματα, τόκοι κ.ά), όπως και τη μεγάλη αύξηση των ποινών σε όλους όσοι αποκρύβουν ή δηλώνουν ψεύτικα στοιχεία.