8/6/10

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2010

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με την Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλή, παρουσία του Υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Χάρη Τσιόκα και Σωκράτη Κάτσικα. Την κα Μαρκουλή, συνόδευαν ο Γραμματέας του Υπουργείου Μάκης Κωνσταντινίδης και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ.



Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία και επικοινωνία των δύο χωρών σε όλους τους τομείς και συζητήθηκαν επιμέρους θέματα αρμοδιότητας των δύο Υπουργών όπου υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Προεδρία της Κύπρου στη BLUE MED (Λειτουργικό Τμήμα Εναέριου Χώρου), αλλά και στην Προεδρία της στην Ε.Ε. το Β΄ εξάμηνο του 2012.

Συζητήθηκε το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος GALILEO, η εφαρμογή του BB-MED, ενός ευρυζωνικού δορυφορικού δικτύου της Ένωσης για τη Μεσόγειο, καθώς και η επικαιροποίηση μνημονίου συνεργασίας δορυφορικών καταχωρήσεων. Επίσης, συμφωνήθηκε η συνέχιση του μνημονίου συνεργασίας με την ΥΠΑ, κυρίως στην παροχή εκπαίδευσης στο προσωπικό της Πολιτικής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε Κύπριους αστυνομικούς για θέματα ασφάλειας αερομεταφορών.