7/4/10

Αγαπητά μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου «Αράδιππος» και της Σχολής Χορού «Καροτσέρης», Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου «Αράδιππος» για την πρόσκληση που μου απηύθυνε να παραστώ και να θέσω υπό την αιγίδα μου τη σημερινή ωραία εκδήλωση.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στη μουσικοχορευτική εκδήλωση: «Στους δρόμους της παράδοσης», στη Λάρνακα 07/04/2010
 Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.



 Αγαπητά μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου «Αράδιππος» και της Σχολής Χορού «Καροτσέρης», Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου «Αράδιππος» για την πρόσκληση που μου απηύθυνε να παραστώ και να θέσω υπό την αιγίδα μου τη σημερινή ωραία εκδήλωση. Η πασχαλινή εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον πολιτιστικό όμιλο «Αράδιππος» και τη Σχολή Χορού «Καροτσέρης» έχει καθιερωθεί και έχει γίνει γνωστή για την επιτυχία που σημειώνει, λόγω του πλουσιότατου καλλιτεχνικού προγράμματός της. Εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, προσελκύουν ντόπιους και ξένους επισκέπτες σε ένα ευχάριστο μουσικοχορευτικό συναπάντημα. Από τη μια, ωθούν τους ξένους να μάθουν για τις λαϊκές παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα μας, παρέχοντας τους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν δημιουργικά και ευχάριστα την παραμονή τους στο νησί μας. Από την άλλη, προσελκύουν τους ντόπιους και τους απόδημους. Ωθούν τον κάθε Κύπριο να νιώσει περηφάνια για τις παραδόσεις μας, να τις γνωρίσει και να τις χαρεί. Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και εγώ προσωπικά, επικροτούμε και στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου που ψυχαγωγούν νέους και ενήλικες, παρέχοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση και την κουλτούρα άλλων γειτονικών μας χωρών. Η τέχνη, και ως εκ τούτου η μουσική και ο χορός, δεν είναι απλά η απεικόνιση του ωραίου. Πέραν από τον ορατό, άμεσο σκοπό της, την εξιδανίκευση, τη φανέρωση του ωραίου και τη δημιουργία προτύπων, σκοπό έχει να παραστήσει την πραγματικότητα. Μέσα από την εκδήλωση και τους χορούς που θα παρακολουθήσουμε σε λίγο, θα μεταφερθούμε σε έναν κόσμο και σε μια πραγματικότητα πολύ διαφορετική από αυτήν που ζούμε σήμερα, την οποία τείνουμε να ξεχνούμε. Θα μεταφερθούμε σε έναν κόσμο όπου η καθημερινή ζωή ήταν πολύ πιο δύσκολη από τη σημερινή. Μέσα, επίσης, από τις παραστάσεις των συγκροτημάτων από την Έδεσσα και τη Νάουσα θα γνωρίσουμε τη μουσικοχορευτική παράδοση και την κουλτούρα των περιοχών αυτών της Ελλάδας. Κυρίες και κύριοι, Σας καλωσορίζουμε σήμερα στην ωραία αυτή εκδήλωση που πραγματοποιείται στην παραλία των Φοινικούδων από τον πολιτιστικό όμιλο «Αράδιππος» και τη Σχολή Χορού «Καροτσέρης», χαιρετίζουμε τις προσπάθειες όλων όσοι έχουν συμβάλει με τον δικό τους τρόπο για να γίνει αυτή η εκδήλωση πραγματικότητα και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση. Είμαστε σίγουροι ότι τα μουσικοχορευτικά σχήματα που συμμετέχουν θα προσφέρουν σε όλους μας μια ευχάριστη και δημιουργική περιήγηση στο χρόνο, στον τόπο και στον άνθρωπο της Κύπρου και της Ελλάδας μιας άλλης εποχής, όχι πολύ μακρινής. Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για την πλούσια καλλιτεχνική τους δράση στην Κύπρο και το εξωτερικό. Εύχομαι να συνεχίσετε την προσφορά σας με το ίδιο σθένος και τον ίδιο ζήλο.