9/4/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’
09/04/2010 
«Ακουσα τις απόψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και συμφωνώ πλήρως», είπε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ μετά τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. 



Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επικείμενη μετάβασή του στις Βρυξέλλες και στην Κωνσταντινούπολη όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ είπε: «Ενόψει δύο ταξιδιών μου, ένα προς Βρυξέλλες και ένα προς Κωνσταντινούπολη, ήθελα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να έχω τις δικές του απόψεις για τα θέματα, διότι και στα δύο ταξίδια θα θίξω και το εθνικό μας πρόβλημα και όλοι μας πρέπει να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' πρόσθεσε: «Είπα τις απόψεις μου άκουσα και τις δικές του και φεύγω δυνατός για να πάω να πω εκείνα που πρέπει να πω. Θέλω να πιστεύω ότι θα ακούσουν κάποιον που δεν είναι πολιτικός». Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε επίσης: «Ζητούμε και τα δικά μας ανθρώπινα δικαιώματα να τύχουν σεβασμού». Όπως είπε, εκ μέρους του Προέδρου Χριστόφια: «Θα χαιρετίσω τον κ. Ερντογάν και θα μεταφέρω τα σέβη, την αγάπη και την εκτίμηση του Προέδρου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη». Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επιθυμία όπως μεταφέρει κάποιο μήνυμα προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε:
«Είχε επιθυμία να μεταφέρω κάτι» και πρόσθεσε: «Με πολλή επιδεξιότητα ο Πρόεδρος θέλει να χειριστώ το θέμα. Ακουσα τις απόψεις του και συμφωνώ πλήρως και η ευχή και των δύο είναι να επιτύχει η συνάντηση για το καλό της πατρίδας μας και του λαού μας». Τέλος, ερωτηθείς αν συμφωνεί με τους στόχους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' απάντησε «βεβαίως».