21/1/10

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με τσεχική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία

21/01/2010

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους είχε σήμερα, στο γραφείο της, συνάντηση με αντιπροσωπεία της Μόνιμης Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών της Βουλής της Τσεχίας, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.



Της αντιπροσωπείας ηγείται η Πρόεδρος της Επιτροπής κα Sona Markova και σε αυτή συμμετέχουν ο Αντιπρόεδρος κ. Kosta Dimitrov και τα μέλη κα Vlasta Bohdalova και κ. Frantisek Laudat.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κα Χαραλάμπους είπε ότι ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία για την κατάσταση στο κεφάλαιο της απασχόλησης γυναικών στο κυπριακό εργασιακό περιβάλλον. Και συνέχισε:

«Έγινε μια εκτενής παρουσίαση των αρμοδιοτήτων που έχει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόσο για τα θέματα της εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου για την ισότητα όσο και για τα ζητήματα που αφορούν τις πολιτικές συμφιλίωσης, αλλά και για άλλες νομοθεσίες, όπως είναι ο Νόμος κατά της βίας στην οικογένεια. Ακολούθως, παρουσιάσαμε τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες του Υπουργείου στο κεφάλαιο αυτό, δίνοντας έμφαση στην αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας και στην εισαγωγή αποτελεσματικών πολιτικών συμφιλίωσης οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων».

Η κα Υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι η τσεχική αντιπροσωπεία την ενημέρωσε αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Τσεχία και για τις προτεραιότητες που υπάρχουν στα θέματα της ισότητας.