25/1/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη για την έναρξη των εργασιών για τη Μαρίνα Λεμεσού, στη Λευκωσία
25/01/2010
Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες για τη δημιουργία της Μαρίνας Λεμεσού, ένα έργο υποδομής, στολίδι για τη Λεμεσό, για την Κύπρο, αλλά και για τη Μεσόγειο γενικότερα.



Η Μαρίνα αποτελεί ένα θαλάσσιο οικισμό με ζωή και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Παρέχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού 1.000 σκαφών, περιλαμβάνει επιχωματώσεις εντός του λιμενικού χώρου, χώρο συντήρησης σκαφών, εμπορική ανάπτυξη και πολιτιστικό κέντρο. Παρέχει, επίσης, ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό και ένα υπέροχο παραλιακό πεζόδρομο σε ολόκληρο το μήκος της, που θα συνδέεται με τη γύρω περιοχή.

Με ένα τέτοιο έργο υποδομής, αντιμετωπίζουμε, πλέον, με αξιώσεις τον ανταγωνισμό, εμπλουτίζουμε την ποικιλία εμπειριών, αναβαθμίζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε και σφραγίζουμε την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού με αυξημένη κατά κεφαλήν δαπάνη.

Θα ήθελα, σήμερα, να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων μας: τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Πέτρο Κληρίδη, τον Αν. Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως κ. Χριστόδουλο Κτωρίδη, τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Ευστάθιο Χαμπουλλά, τον Υπεύθυνο Συντονιστή Μαρίνων κ. Στέλιο Ελευθερίου και τον Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας κ. Ανδρέα Χριστοδούλου.

Αγαπητοί επενδυτές,
Σήμερα, η Κυβέρνηση σας παραδίδει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις επειδή στηρίζει τα έργα υποδομής με πράξεις. Στηρίζει τα έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας για τον τόπο μας, που εμπλουτίζουν το τουριστικό μας προϊόν και που, συνάμα, ομορφαίνουν τη χώρα μας. Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας, σύμφωνα με τη μεταξύ μας Σύμβαση Μίσθωσης, για την άμεση έναρξη των εργασιών του έργου της Μαρίνας Λεμεσού.

Η σκυτάλη έχει περάσει στα χέρια σας και είμαστε σίγουροι ότι με την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Κύπρο, το 2012, θα δεχθούμε τα πρώτα σκάφη αναψυχής.