24/1/10

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέτασε, χθες, διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και επαρχία Πάφου

23/01/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας μετέβη χθες στην Πάφο όπου προήδρευσε σύσκεψης με τη συμμετοχή αντιπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου (ΣΕΚΟ).





Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης συμμετείχαν, επίσης, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Σάββας Βέργας, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω δρ Τίτος Χριστοφίδης και άλλοι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν τα διάφορα προβλήματα και οι επιπτώσεις που αντιμετωπίζει η Πάφος λόγω της οικονομικής κρίσης και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στους τρόπους υλοποίησης βασικών έργων υποδομής με τοπική σημασία, καθώς και σημαντικών έργων δημόσιας και κοινής ωφελείας. Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν, επίσης, τρόποι άμεσης λήψης μέτρων για τόνωση της τουριστικής βιομηχανίας και των τομέων ανάπτυξης γης και των κατασκευών, με κύριο άξονα την αντιμετώπιση των αυξητικών τάσεων που παρατηρούνται στο άνεργο εργατικό δυναμικό.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: "Είναι γνωστή η ευαισθησία μου στα αιτήματα του κόσμου και πολύ περισσότερο όταν με προσκαλεί η ΣΕΚΟ της Πάφου για εξέταση, από κοινού, διαφόρων προβλημάτων. Ήταν φυσιολογικό να ανταποκριθώ παρόλο ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και επαρχία Πάφου, ένεκα της οικονομικής κρίσης, δεν είναι και τόσο ευχάριστα.

Εχω υποσχεθεί στη ΣΕΚΟ ότι έργα τα οποία εξαρτώνται από την Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την προώθησή τους τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να προωθηθούν το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, υπάρχουν και έργα των οποίων η υλοποίηση δεν εξαρτάται από την Κυβέρνηση, είναι τεράστια έργα, υπάρχουν σχετικές διαδικασίες και αυτές οι διαδικασίες εξαντλούνται όχι με υπαιτιότητα της Κυβέρνησης. Για όλα αυτά τα έργα προσπαθούμε να εξεύρουμε τρόπους για να αρχίσει η υλοποίησή τους, όπως είναι το λιμάνι, η μαρίνα, έργα αφαλάτωσης, γήπεδα γκολφ και διάφορα άλλα έργα, τα οποία μπορεί να αρχίσει η υλοποίησή τους εάν ξεπεραστούν κάποια εμπόδια τα οποία προκύπτουν από διοικητικές διαδικασίες τις οποίες αξιοποιούν επιχειρηματίες, κάτι που είναι δικαίωμά τους. Κάνω έκκληση τόσο προς τους επιχειρηματίες όσο και στα αρμόδια κυβερνητικά Τμήματα από τα οποία εξαρτώνται οι εφαρμογές των σχετικών αποφάσεων να γρηγορήσουν ούτως ώστε, το συντομότερο δυνατό, να υπερπηδηθούν κάποια εμπόδια και να αρχίσουν αυτά τα έργα. Είναι κάτι το οποίο αναμένει τόσο ο κόσμος της Πάφου όσο και εγώ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας".

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Βέργας εξέφρασε προς τον Πρόεδρο Χριστόφια την ευχαρίστηση και την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση της ΣΕΚΟ για να παραστεί στην σύσκεψη, καθώς επίσης και για την υπόσχεση που δόθηκε από τον Πρόεδρο Χριστόφια για επίλυση, το συντομότερο δυνατόν, των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη και επαρχία Πάφου.