15/11/13

Γραπτή Δήλωση του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου




Εκφράζω βαθιά θλίψη για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.  



Η φυγή του Γλαύκου Κληρίδη κάνει φτωχότερη την Κύπρο. Για μεγάλες φυσιογνωμίες συνηθίζεται να λέγεται ότι έγραψαν Ιστορία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο 16 Νοεμβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο



Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο 16 Νοεμβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 11 π.μ., υπό την προεδρία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου με θέμα τις περαιτέρω ενέργειες από πλευράς κράτους σε σχέση με τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη





Με βαθύτατη οδύνη και συγκλονισμό πληροφορήθηκα απόψε τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.



Ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε σε όλη του την ιστορική διαδρομή ένας πολιτικός ηγέτης διεθνούς εμβέλειας που πέτυχε να υπηρετήσει μακρόπνοα πολιτικά οράματα. Ήταν παρών σε όλους τους αγώνες, όχι μόνο της μικρής μας πατρίδας, αλλά και της ανθρωπότητας. Υπηρέτησε στον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν παρών στον αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-ʼ59 και υπήρξε κορυφαίος πρωτεργάτης και στυλοβάτης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας





Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης συμμετείχε στις εργασίες της Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 15 Νοεμβρίου στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα.

Η Cyta τιμήθηκε με το βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο 5ο συνέδριο Infocom.cy





Mε το βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τιμήθηκε η Cyta στο φετινό 5ο συνέδριο Infocom.cy με θέμα: «Re-Power Cyprus: Digital Evolution & Business Continuity», που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 12 Νοεμβρίου 2013.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους






Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα αποτελεί παράνομη και νομικά άκυρη πράξη, που φανερώνει τους επεκτατικούς και διχοτομικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβεβαιώνει την από μέρους της προσπάθεια νομιμοποίησης των τετελεσμένων της εισβολής.

The President of the Republic participates in the proceedings of the 2013 CHOGM, in Sri Lanka




The President of the Republic, Mr Nikos Anastasiades, started his participation at the Conference of the Commonwealth Heads of Government Meeting (CHOGM) that is taking place in Colombo, Sri Lanka, with an intervention in the proceedings and with meetings with heads of governments.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κ. Ζ. Αιμιλιανίδου σε τελετή αποφοίτησης του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης




Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι απόψε εδώ για να απονείμω τα διπλώματα στους αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος 2012/2013 στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου στη συνεστίαση του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, στην Αγία Νάπα






Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι απόψε μαζί σας στη συνεστίαση του Μελάθρου. Σε μια από τις πολλές ξεχωριστές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το ίδρυμά σας, το οποίο βρίσκεται βαθιά ριζωμένο στις καρδιές όλων των συμπολιτών μας, εξαιτίας του θεάρεστου έργου που επιτελεί.

Σύσκεψη Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με τις τοπικές αρχές και τη Διοικούσα Επιτροπή της Τουριστικής Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ)





Σύσκεψη είχε σήμερα, 15 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης με τις τοπικές αρχές και  τη Δ.Ε. της Τουριστικής Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ). Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο τις τοπικές αρχές όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο της ελεύθερης  Επαρχίας Αμμοχώστου. 

Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε Μετανάστες και Ξενόγλωσσους Κατοίκους της Κύπρου







Θέμα: Ανάρτηση Αποτελεσμάτων Μοριοδότησης, των Αιτήσεων Ενδιαφέροντος, σχετικά με την Αγορά Υπηρεσιών από εκπαιδευτές, που αφορούν στη Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στο «Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής σε Μετανάστες και Ξενόγλωσσους Κατοίκους της Κύπρου»  (σχολικά έτη 2013-2015).

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και του Υπουργού Άμυνας





Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου και ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου υπέγραψαν σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων, με σκοπό την ανάπτυξη ενιαίας στρατηγικής διαχείρισης και συντονισμού των ελικοπτέρων Agusta Westland της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς καθώς και προγράμματος ενιαίας εκπαίδευσης των πληρωμάτων τους ούτως ώστε να εξυπηρετούνται κατά τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο οι επιχειρησιακές ανάγκες της Δημοκρατίας.

Υπό διερεύνηση νέο περιστατικό ψευδοπανώλους των πτηνών





Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ενημερώνει ότι οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες διερευνούν νέο περιστατικό ψευδοπανώλους των πτηνών σε πτηνοτροφική εκμετάλλευση των πτηνών στην περιοχή Αγίων Τριμιθιάς.

Ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών για την Αίγυπτο





Οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδέψουν στην Αίγυπτο συμβουλεύονται όπως αποφεύγουν να επισκέπτονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας,

Travel Advice by the Ministry of Foreign Affairs for Egypt





The citizens of the Republic of Cyprus, who are permanent residents or intend to travel to Egypt, are advised to avoid non essential travel to certain areas in the country, to monitor news reports for any developments, and follow instructions of the local Authorities.

Εισαγωγή Οδηγού Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας των Δημόσιων Υπαλλήλων



Με σκοπό την προώθηση της αποτελεσματικής εφαρμογής του Οδηγού Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας των Δημόσιων Υπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2013 από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης το πρώτο εργαστήριο με τη συμμετοχή εκπροσώπων δεκαπέντε Υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας, στη Σρι Λάνκα







Με παρέμβασή του στις εργασίες της Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας, που πραγματοποιείται στη Σρι Λάνκα, καθώς και με συναντήσεις του με αρχηγούς κρατών της Κοινοπολιτείας, άρχισε σήμερα τις επαφές του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στο Κολόμπο.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΤ κ. ΑΛΕΚΟΥ ΟΡΟΥΝΤΙΩΤΗ






Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ κ. Αλέκος Ορουντιώτης εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα αυτά τονίζοντας ότι είναι σαφέστατη πλέον η μεγάλη στήριξη που δέχεται η οικονομία του τόπου από τον τουρισμό και πρόσθεσε ότι σε μια τόσο δύσκολη χρονιά, με πολλές αντιξοότητες, έχουμε φτάσει σήμερα στο σημείο να περιοριστεί η μείωση των τουριστικών αφίξεων στο 2.5% ενώ τα έσοδα να καταγράφουν μια εκπληκτική αύξηση που υπερβαίνει το 8% από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΟΤ κ. ΜΑΡΙΟΥ ΧΑΝΝΙΔΗ





Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ κ. Μάριος Χαννίδης δήλωσε ότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Αυτά τα αποτελέσματα δεικνύουν, σύμφωνα με τον κ. Χαννίδη, ότι προχωρούμε ορθά, αντιστεκόμαστε δυναμικά στην κρίση και ανατρέπουμε το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν οι αποφάσεις του Eurogroup.

Μεγάλη ικανοποίηση ΚΟΤ για εντυπωσιακές αυξήσεις σε αφίξεις Οκτωβρίου και έσοδα από τον τουρισμό Αυγούστου - Σεπτεμβρίου



Μεγάλη ικανοποίηση εκφράζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού σε σχέση με τις σημαντικές αυξήσεις  που σημειώθηκαν τόσο στις τουριστικές αφίξεις Οκτωβρίου 2013 όσο και στα έσοδα Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2013.

Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου στην εκδήλωση καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους



Να μη μεταδοθεί πριν τις 7 μ.μ

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος μίλησε στην εκδήλωση καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους που διοργάνωσε, απόψε στην Πύλη Αμμοχώστου, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων.



Στην ομιλία του ο κ. Χάσικος είπε:

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S

Χαιρετισμός Υπουργού Υγείας κ. Π. Πετρίδη στη συνέντευξη Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας





Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και μου δίνεται η ευκαιρία στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου να απευθύνω χαιρετισμό και να κηρύξω την έναρξη των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ).

Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Υγείας με την ευκαιρία της εβδομάδας ενημέρωσης για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια






Ο Υπουργός Υγείας Δρ. Πέτρος Πετρίδης κήρυξε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, την έναρξη της εβδομάδας ενημέρωσης για την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (18-24 Νοεμβρίου 2013).

Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου





Δραστηριότητα του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Παρασκεύη, 15 Νοεμβρίου 2013

Κλειστή η δυτική λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Γρίβα Διγενή στο Παλιομέτοχο





Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας ανακοινώνει ότι, για λόγους ασφάλειας κρίθηκε απαραίτητο όπως και η δυτική λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Γρίβα Διγενή στο Παλιομέτοχο παραμείνει κλειστή

Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου



Δραστηριότητες του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Τάσου Μητσόπουλου


Κυριακή, 17/11/2013

Δημόσια Διαβούλευση για το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων



ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΥΠΟΥ

To Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στα πλαίσια της ετοιμασίας των Εθνικών Προγραμμάτων Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων, πληροφορεί το κοινό ότι πραγματοποιεί δημόσια διαβούλευση σχετικά με τα Προγράμματα Πρόληψης για καθορισμένα ρεύματα αποβλήτων. Τα σχετικά έγγραφα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος, www.moa.gov.cy/environment.

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών για το Σύμφωνο Συμβίωσης






Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος  επιθυμεί να ανακοινώσει τα ακόλουθα αναφορικά με το θέμα του Σύμφωνου Συμβίωσης:

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου





Ο Γλαύκος Κληρίδης είναι ένας άνθρωπος που σφράγισε τη ζωή όλων μας καθώς και την πατρίδα μας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος μετά τη χθεσινοβραδινή μετάβαση του στην κλινική, όπου νοσηλεύεται ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Γλαύκος Κληρίδης, επισκέφθηκε εκ νέου σήμερα τον πρώην Πρόεδρο.

Written statement by the Government Spokesman, Mr Christos Stylianides






Today, marks 30 years since the illegal declaration of the pseudostate in the sovereign territory of the Republic of Cyprus that has been under military occupation by Turkey since 1974. That declaration is the culmination of the secessionist actions by Ankara, but also of the effort for the legitimization of the faits accomplis of Turkey’s 1974 military invasion and occupation.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Υγείας δρος Πέτρου Πετρίδη



Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Υγείας
δρος Πέτρου Πετρίδη

Σάββατο 16/11/2013

Ακόμη 10 γύπες έφθασαν στην Κύπρο στα πλαίσια του Έργου ΓΥΠΑΣ




Λευκωσία, 15 Νοεμβρίου 2013:



Ακόμη ένα σημαντικό βήμα του Έργου ΓΥΠΑΣ για τη διάσωση του γύπα (Gyps fulvus)1 στην Κύπρο ολοκληρώθηκε χθες, με την άφιξη 10 ακόμη γυπών από την Κρήτη.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη





Συμπληρώνονται σήμερα 30 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, μια ενέργεια που αποτελεί την κορύφωση των διχοτομικών ενεργειών της Άγκυρας, αλλά και της προσπάθειας νομιμοποίησης των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής.

Πρόγραμμα Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου





Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε αναστολή εισδοχής νέων φοιτητών στο Πρόγραμμα Δημοσιογραφίας του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαβεβαιώνει πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή λειτουργία του εν λόγω προγράμματος.

Aerial spraying against the insect «pine processionary caterpillar»


The Department of Forests of the Ministry of Agriculture, Natural Resources and Environment, announces that aerial spraying against the insect “pine processionary caterpillar” will be carried out during the period November 2013 – March 2014, in forested areas.

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση του εντόμου της πιτυοκάμπης





Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι  θα προβαίνει σε αεροψεκασμούς για την καταπολέμηση του εντόμου της πιτυοκάμπης κατά τη διάρκεια της περιόδου Νοεμβρίου 2013 - Μαρτίου 2014 σε  πευκόφυτες περιοχές.

Τριμερείς και διμερείς διαβουλεύσεις των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, στο Κάιρο



Πραγματοποιήθηκαν στο Κάιρο την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, διμερείς διαβουλεύσεις Κύπρου - Αιγύπτου, τις οποίες ακολούθησε ο πρώτος γύρος των τριμερών πολιτικών διαβουλεύσεων των Υπουργείων Εξωτερικών της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου, όπως είχε αποφασιστεί από τους Υπουργούς Εξωτερικών των τριών χωρών στη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο.  

Tripartite and bilateral consultations between Foreign Ministries of Cyprus, Greece and Egypt in Cairo



Bilateral consultations between Cyprus and Egypt were held on Tuesday, 12th of November, in Cairo, followed by the first round of tripartite political consultations between the Ministries of Foreign Affairs of Cyprus, Greece and Egypt. The meetings took place as decided by the Foreign Ministers of the three countries at their recent meeting in New York on the sidelines of the UN General Assembly last September.

Προκήρυξη προσφοράς για σύμβουλο μελετητή πολιτικό μηχανικό





Το Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων, Τομέας Κτηρίων, ανακοινώνει ότι έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών σύμβουλου μελετητή πολιτικού μηχανικού για εξειδικευμένη στατική μελέτη για την εξασφάλιση της στατικής επάρκειας της διατηρητέας οικοδομής του Οικογενειακού Δικαστηρίου και του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών (πρώην Ανώτατο Δικαστήριο), (αρ. Προσφοράς:   Α/6/2013).

Ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για επικίνδυνο προϊόν στην κοινοτική αγορά



Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρισθεί στο Σύστημα Ταχείας Ενημέρωσης (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά βενζινοκίνητη ηλεκτρογεννήτρια κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας “Rotenbach”, με τύπο/αριθμό FO-65 και αριθμό σειράς 131-212 – 2013, η οποία εντοπίστηκε στη Γερμανία και δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας των μηχανημάτων.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Κενεβέζου με την ευκαιρία της 30ης επετείου της ανακήρυξης του ψευδοκράτους


Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες,




Μία από τις πιο δύσκολες περιόδους που κληθήκαμε να διαχειριστούμε στη σύγχρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας υπήρξε η περίοδος του Νοεμβρίου του 1983

Δωρεάν μετρήσεις μονοξειδίου του άνθρακα και εγγραφές στις κλινικές διακοπής του καπνίσματος





Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει το κοινό ότι κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια,  θα πραγματοποιούνται δωρεάν μετρήσεις μονοξειδίου του άνθρακα και εγγραφές στις κλινικές διακοπής του καπνίσματος ως ακολούθως:

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη



Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη
----------------------------------------------------

Κυριακή, 17/11/2013

Εκδήλωση έναρξης Έργου για μέτρηση της παραγωγικότητας και συγκριτικής αξιολόγησης στις κυπριακές επιχειρήσεις



Εκδήλωση έναρξης Έργου για μέτρηση της παραγωγικότητας και συγκριτικής αξιολόγησης στις κυπριακές επιχειρήσεις
Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013, 6.00 μμ
Αίθουσα Σόλωνα Τριανταφυλλίδη, κεντρικά γραφεία Τράπεζας Κύπρου, Αγία Παρασκευή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡ. 25/2013 ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ




Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρισθεί στο Σύστημα Ταχείας Ενημέρωσης (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει κυκλοφορήσει στην Αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης βενζινοκίνητη ηλεκτρογεννήτρια Κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας “Rotenbach”, με τύπο/αριθμό FO-65 και αριθμό σειράς 131 -212 – 2013 η οποία εντοπίστηκε στη Γερμανία και δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας των Μηχανημάτων.