20/5/13

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ, η οποία εκπροσωπεί ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με τη Συντεχνία Μηχανικών των Κυπριακών Αερογραμμών ΑΣΥΣΕΚΑ 20/05/2013


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Μηχανικών των Κυπριακών Αερογραμμών ΑΣΥΣΕΚΑ.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο κ. Υπουργός είπε τα εξής: «Για πολλοστή φορά συναντήσαμε εκπροσώπους των εργαζομένων στις Κυπριακές

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θα συμμετάσχει σε Συνέδριο στην Ισπανία

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος αναχώρησε σήμερα για την Ισπανία όπου θα λάβει μέρος σε Διεθνές Συνέδριο με θέμα τους νέους και την εργασία στην Ευρώπη.

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου 20/05/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προέβη σήμερα σε δηλώσεις για τις περιπτώσεις διαπλοκής τις οποίες κατήγγειλε προ ημερών.

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στη 18η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), προχθές 20/05/2013

Kυρίες και κύριοι,
Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση σας να παραστώ στη δέκατη όγδοη Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου.

Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας



Δευτέρα, 20/5/2013
Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης είχε, σήμερα, συνάντηση, στο γραφείο του, με εκπροσώπους όλων των Αγροτικών Οργανώσεων αναφορικά με το θέμα της παράνομης εισαγωγής αλιευτικών προϊόντων από τα κατεχόμενα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Υπουργός δήλωσε:

Δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σχετικά με τους ημικρατικούς οργανισμούς


20/5/2013
Μετά το πέρας της σημερινής του επίσκεψης στην Αστυνομική Ακαδημία, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν σε δηλώσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τους ημικρατικούς οργανισμούς.

Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στην Αστυνομική Ακαδημία



20/5/2013
Από τις πιο σημαντικές επισκέψεις που πραγματοποιεί στο πλαίσιο της επεξήγησης του Προγράμματος Διακυβέρνησης, χαρακτήρισε τη σημερινή του επίσκεψη στην Αστυνομική Ακαδημία ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW




TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ 20/05/2013

Να μην μεταδοθεί πριν τις 7 μ.μ.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων για την ευκαιρία που μου δίνεται να προσφωνήσω την Ετήσια Γενική Συνέλευση, εν μέσω μιας ιδιαίτερα κρίσιμης περιόδου για την κυπριακή οικονομία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες 20/05/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 21 Μαΐου.

Τελετή διαβεβαίωσης του Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων επʼ Αδεία 20/05/2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων επʼ Αδεία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.


Το Συμβούλιο απαρτίζεται από τους: Πρόεδρος ο κ. Φίλιππος Χαραλάμπους και Μέλη οι κ.κ. Γιώργος Δημητριάδης, Ευάγγελος Αναστασίου, Γιώργος Μαυρολεύτερος και Μάριος Αργυρού.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, χθες 20/05/2013

Σήμερα ο Ελληνισμός θυμάται και τιμά τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο.

Η Ημέρα αυτή, η οποία αποτελεί στίγμα στην ιστορία της πολιτισμένης ανθρωπότητας, υπογραμμίζει σε όλους μας ότι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και η ειρηνική συμβίωση επιτυγχάνεται μόνο μέσα από τη συνεργασία των λαών που αποτελεί το υπόβαθρο για σταθερότητα και ευημερία.

Τρίτη, 21/5/2013 10.30 π.μ. Θα τελέσει τα εγκαίνια Ηλιακού Πάρκου, στο Μεταλλείο Σκουριώτισσας. Τετάρτη, 22/5/2013 5.30 μ.μ. Θα τελέσει τα εγκαίνια της Έκθεσης Ορυκτών και Πετρωμάτων, η οποία διοργανώνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ορυκτών, στις «Σπηλιές», στο Πάρκο Ακρόπολης.




Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη
----------------------------------------------------

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης, 22 Μαΐου, για τη Μόσχα όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο κ. Sergei Shoigu.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στη Μόσχα

Δελτίο ειδήσεων ΚΥΠΕ «ΔΕΚΑ»

ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - Αντώνης Γκιλδάκης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 20/05/2013 09:55

1. Οποιαδήποτε νέα διαδικασία στο Κυπριακό θα πρέπει να παραμείνει υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, να διεξάγεται με βάση τις αποφάσεις και εντολές του Συμβουλίου Ασφαλείας και να βασίζεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου. Έστειλε δε το μήνυμα ότι αυτή τη στιγμή «προτεραιότητα μας είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τον κυπριακό λαό και η οποιαδήποτε νέα διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει σε πιο κατάλληλο χρόνο.