9/9/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου



Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου
Στην εκδήλωση «ένα διαφορετικό αφιέρωμα γενεθλίων» προς τιμήν των ηρώων Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου
(Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2013, στις 08.00μ.μ. Κηποθέατρο Λεμεσού)

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακών συσκέψεων της επαρχίας Λευκωσίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε, σήμερα, δύο περιφερειακών συσκέψεων της επαρχίας Λευκωσίας, που πραγματοποιήθηκαν στον Πολύστυπο και στον Φαρμακά.

Ο Υπουργός Ενέργειας μεταβαίνει στις ΗΠΑ για επίσκεψη εργασίας


Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ, όπου εντός της εβδομάδας θα έχει σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, μεταξύ των οποίων και με τον Αμερικανό Υπουργό Ενέργειας δρα Ernest J. Moniz.

Επίσκεψη του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος αναχωρεί σήμερα το βράδυ για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Η.Α.Ε.) όπου θα συμμετάσχει σε Διεθνές Συνέδριο για την πειρατεία με θέμα: «Countering Maritime Piracy: Continued Efforts for Regional Capacity Building». Το τρίτο στη σειρά συνέδριο υψηλού επιπέδου, που θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι μεταξύ 11-12 Σεπτεμβρίου, αποτελεί μια πλατφόρμα διαλόγου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της ναυτικής πειρατείας σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο.



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη για τον ρόλο της Κύπρου σε σχέση με την κρίση στη Συρία

Η Κύπρος είναι ασφαλής προορισμός. Αποτελεί κέντρο σταθερότητας στην περιοχή με σημαντικό και ενεργό ρόλο στον τομέα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και διευκολύνσεων προς ξένους υπηκόους οι οποίοι αναζητούν ασφαλές καταφύγιο σε περιπτώσεις κρίσεων στην περιοχή μας.

Η Κύπρος δεν θα αποτελέσει ορμητήριο στρατιωτικών επιχειρήσεων, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας


Η Κύπρος δεν θα αποτελέσει ορμητήριο στρατιωτικών επιχειρήσεων ή επιθέσεων ούτε θα αποτελέσει στόχο σε μια ενδεχόμενη επίθεση κατά της Συρίας, υπογράμμισε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο περιθώριο της τελετής διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ρωσίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ρωσίας κ. Stanislav V. Osadchiy.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβη της Ουρουγουάης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβη της Ανατολικής Δημοκρατίας της Ουρουγουάης, με έδρα τη Βηρυτό, κας Marta Inés Pizzanelli.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Δανίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη του Βασιλείου της Δανίας κ. Casper Klynge.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβη της Αιγύπτου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια της νέας Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου δρος Heba Salaheldin Elmarassi.

Τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Υποστράτηγου Ανδρέα Παπαπαύλου.
Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Υποστράτηγε, κατόπιν αποφάσεως του Υπουργικού Συμβουλίου, από σήμερα αναλαμβάνετε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς σε μια, ομολογουμένως, δύσκολη χρονική περίοδο για την πατρίδα και τον λαό μας.