27/2/13

(Κ) Επισκόπηση κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - Αιμιλία Χριστοφή - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 27/2/2013 09:25

(Κ) Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - Αιμιλία Χριστοφή - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 27/2/2013 09:25




 


ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥΣ
Το «who is who» των νέων υπουργών

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους κατά την τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου της αίθουσας πολλαπλής χρήσης του Γυμνασίου Διανέλλου και Θεοδότου 27/02/2013

Ένα ισορροπημένο κοινωνικοπολιτικό προφίλ ενός κράτους ή ενός Δήμου απαιτεί υψηλή απόδοση στον τομέα της κοινωνικής υποδομής, βασικό στοιχείο της οποίας αποτελεί η ανέγερση σχολείων. Σήμερα ο όρος σχολείο οφείλει να αντιπροσωπεύει και την κοινωνική καινοτομία. Το σχολείο είναι πια μια πολυσύνθετη έννοια. Δεν είναι απλά ένας χώρος μάθησης και διδασκαλίας, αλλά επίσης ένας χώρος διαβίωσης.

Συμμετοχή του Βουλευτή Αβέρωφ Νεοφύτου σε συνέδρια στην Ουάσιγκτον 27/02/2013


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αναχωρεί μεθαύριο Παρασκευή, 1η Μαρτίου, για την Ουάσιγκτον όπου θα συμμετάσχει, έπειτα από σχετική πρόσκληση, στις εργασίες του Διεθνούς Φόρουμ της Αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC) και του παράλληλου συνεδρίου του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Ευρωπαίοι Φίλοι του Ισραήλ», που θα διεξαχθούν από 2 μέχρι 5 Μαρτίου.

Ανακοίνωση για τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης 27/02/2013

Ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης στην οποία κατέληξε ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης:

Ταξιδιωτική οδηγία για τη Βεγγάζη της Λιβύης 27/02/2013

Η πιο κάτω ταξιδιωτική οδηγία απευθύνεται προς τους πολίτες της Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα, ταξιδεύουν ή προτίθενται να ταξιδεύσουν στη Λιβύη:

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για δράσεις προώθησης γεωργικών προϊόντων σύμφωνα με το «καθεστώς κρατικών ενισχύσεων για την προώθηση και διαφήμιση γεωργικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά και τις τρίτες χώρες» 27/02/2013


Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι από την 1η Μαρτίου αρχίζει η παραλαβή αιτήσεων για δράσεις προώθησης γεωργικών προϊόντων, στα πλαίσια του “Καθεστώτος Κρατικών Ενισχύσεων για Ενέργειες Προώθησης και Διαφήμισης Γεωργικών Προϊόντων στην Εσωτερική Αγορά και τις Τρίτες Χώρες”, οι οποίες θα υλοποιηθούν την περίοδο 1/3/2013-31/12/2013.

Ο Υπουργός Άμυνας τίμησε τους πεσόντες για την πατρίδα, εν όψει της αποχώρησης του 27/02/2013

Οφειλόμενο χρέος του θεώρησε ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, με την αποχώρησή του από το Υπουργείο, να επισκεφθεί και να καταθέσει στεφάνι τιμής στη μνήμη των πεσόντων για την ελευθερία της πατρίδας.

Επικήδειος λόγος του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χρίστου Χριστοφίδη στην κηδεία των λειψάνων του Νικόλα Τσιακού, στο Κοιμητήριο Στροβόλου 27/02/2013

Κάθε φορά που θάβουμε λείψανα αγνοουμένων μας ξαναζούμε το ίδιο δράμα που πέρασε ο λαός μας κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή. Οι μνήμες μας επιστρέφουν στις μέρες εκείνες που οι σφαίρες του Αττίλα σκόρπησαν την καταστροφή και τον όλεθρο. Τριάντα οκτώ χρόνια μετά ο λαός μας εξακολουθεί να μετρά με πόνο τις πληγές του και τα αποτελέσματα μιας καταστροφικής πορείας που τελικά κατέληξε στην τραγωδία του 1974.

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

ΚΥΠΕ - Μαρία Αντούνα - Μαρία Κονιώτου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 27/02/2013

ΚΥΠΕ - Μαρία Αντούνα - Μαρία Κονιώτου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 27/02/2013

1. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του εκλελεγμένου Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Ο νεοκλεγείς Πρόεδρος εξέφρασε χθες την ικανοποίηση του από τις μέχρι στιγμής διαβουλεύσεις με τα κόμματα. Είπε ότι οτιδήποτε υπάρχει προς ανακοίνωση «θα ανακοινωθεί από τον Εκπρόσωπο», προσθέτοντας πως η ανακοίνωση θα αναμένεται το αργότερο σήμερα.