18/6/13

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη στην τελετή λήξης του ακαδημαϊκού έτους στην Αστυνομική Ακαδημία 18/06/2013

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να παραστώ στην επίσημη τελετή λήξης του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου.
Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία ενός σύγχρονου και δημοκρατικού κράτους είναι η εμπέδωση του αισθήματος στην κοινωνία πως το κράτος συνιστά τον διαρκή και ουσιαστικό εγγυητή των δικαιωμάτων που πρέπει να απολαμβάνει ο πολίτης.

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου στην τελική γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Ασίνου 18/06/2013

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι σήμερα στην τελική γιορτή και τελετή αποφοίτησης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ασίνου που σηματοδοτεί και το τέλος της σχολικής χρονιάς 2012-2013. Ευχαριστώ θερμά τη Διεύθυνση του σχολείου για την πρόσκληση.

Σύσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου με Δημάρχους και Επάρχους 18/06/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα το απόγευμα, στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών, σύσκεψης με Δημάρχους, Επάρχους και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση μέτρων του Μνημονίου Συναντίληψης.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών με τους Δημάρχους Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας 18/06/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων κ. Τάσος Μητσόπουλος είχε σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του, συνάντηση με τους Δημάρχους Παραλιμνίου κ. Θεόδωρο Πιρίλλη και Αγίας Νάπας κ. Γιάννη Καρούσο.

Διευκρινιστική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τη χρήση υπηρεσιακού οχήματος από τον τέως Πρόεδρο της Βουλής 18/06/2013

Σε σχέση με το θέμα που τέθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών αναφορικά με τη χρήση υπηρεσιακών οχημάτων από αξιωματούχους του κράτους, διευκρινίζεται ότι ο κ. Μάριος Καρογιάν, ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δικαιούται, με βάση σχετική νομοθεσία, υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσιεύματα για το εργοστάσιο της εταιρείας «ΒΙΟΧΡΩΜ ΛΤΔ» 18/06/2013

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σε σχέση με το εργοστάσιο της εταιρείας «ΒΙΟΧΡΩΜ ΛΤΔ» στο Πέρα Χωρίο – Νήσου, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό ότι το αίτημα του Κοινοτικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου 18/06/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρίστου Στυλιανίδη για την οικονομία 18/06/2013


Υπάρχουν πολλές ελπίδες για επανεκκίνηση της οικονομίας και για να υπάρξει ανάπτυξη, φτάνει να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας, ξεκινώντας από τον τραπεζικό τομέα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τις Κυπριακές Αερογραμμές 18/06/2013

Η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια μεγιστοποίησης της προοπτικής των Κυπριακών Αερογραμμών, τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο, με στόχο την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου 18/06/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είχε σήμερα το πρωί, στο γραφείο του, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου. Στη συνάντηση παρίσταντο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου στην Παρουσίαση του Προγράμματος «Διόνυσος» 18/06/2013


Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τη συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει ο Παγκύπριος Οργανισμός Νέων για την Οδική Ασφάλεια REACTION με σκοπό την παρουσίαση του Προγράμματος για την Καταπολέμηση της Οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ «Διόνυσος». Συγχαίρω και ευχαριστώ θερμά τον Οργανισμό REACTION γι’ αυτή τη νέα του πρωτοβουλία, αλλά και για το σύνολο της μεγάλης και πολυδιάστατης προσφοράς του για την οδική ασφάλεια στην Κύπρο.

Συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων με τον Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 18/06/2013

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Τάκη Χατζηδημητρίου.

Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για θέματα που αφορούν το Πεδίο Βολής Καλού Χωριού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΑΜΥΝΑΣ
Ο Υπουργός Άμυνας προήδρευσε σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε
 για θέματα που αφορούν το Πεδίο Βολής Καλού Χωριού

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW





TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στο Παρίσι για επίσημη επίσκεψη



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ


Ο Υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στο Παρίσι για επίσημη επίσκεψη

Δραστηριότητες του Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου



Δραστηριότητες του
Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Φωτίου

Κυριακή, 23/6/13

Σχετικά με τις αντιδράσεις των ψαράδων για την αδειοδότηση αλιείας με Γρι Γρι στα χωρικά ύδατα της Κύπρου 18/06/2013

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Έχει παραχωρηθεί μια άδεια Γρι Γρι στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας με όρους που προβλέπονται στην κοινοτική και εθνική Νομοθεσία, καθώς και πρόσθετους όρους που να διασφαλίζουν τον αυστηρό έλεγχο, ώστε η δραστηριότητα του να είναι απόλυτα νόμιμη και να τηρούνται στο ακέραιο οι προϋποθέσεις αδειοδότησης.

Χαιρετισμός του Υπουργού κ. Κ. Κενεβέζου στην ετήσια εκδήλωση ΜΕΡΑ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ, στο Στρόβολο 18/06/2013

[…]Ήτανε όλα ωραία.
Οι απλοί άνθρωποι που μηδένιζαν τη σκέψη τους στο αύριο
ο αγέρας, που γέμιζε θαλασσινές νότες τα μικρά σπιτάκια
οι πράσινες ελιές, που ασήμωναν το σιωπηλό κάμπο,
τα ζουζούνια, που μετεωρίζονταν στο χρυσό φως της μέρας,
τα μάτια των κοριτσιών, που βυθίζονταν στο γαλάζιο όραμα
των καραβιών, που φεύγανε απ΄ το μικρό λιμανάκι
σαν χάρτινα παιγνίδια, στα ξεχασμένα παιδικά τους όνειρα. […]

Χαιρετισμός Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Κενεβέζου στη βράβευση του Στ΄ Παγκύπριου Διαγωνισμού Μαθητικών Εφημερίδων 18/06/2013

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να παρευρεθώ και να απευθύνω χαιρετισμό στην τελετή βράβευσης των μαθητικών εφημερίδων των σχολείων που έλαβαν μέρος στον παγκύπριο διαγωνισμό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μίλησε σε δημόσια εκδήλωση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 18/06/2013

Ο ρόλος της Κύπρου σε μια ευρύτερη συνεργασία της περιοχής είναι πρωταγωνιστικός και οφείλουμε να τον διαδραματίσουμε, είπε ψες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών, κατά την οποία έγινε απονομή του βραβείου Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης»