24/4/14


Fourth quarter of 2013
Seasonally adjusted government deficit down to 2.6% of GDP in the euro area
Deficit decreases to 3.1% of GDP in the EU28

Όροι εργασίας: νέα έρευνα αποκαλύπτει επιδείνωση της κατάστασης και μεγάλες διαφορές όσον αφορά την ικανοποίηση των εργαζομένων

Βρυξέλλες, 24 Απριλίου 2014

Όροι εργασίας: νέα έρευνα αποκαλύπτει επιδείνωση της κατάστασης και μεγάλες διαφορές όσον αφορά την ικανοποίηση των εργαζομένων

ΟΔ ήμος Λάρνακας και το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥ.ΚΕΜ.)

ΟΔ ήμος Λάρνακας και το Κυπριακό Κέντρο Μελετών
(ΚΥ.ΚΕΜ.) σάς προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα:
«Συνομιλία με τον Κυριάκο Χαραλαμπίδη»

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το ηρωικό «όχι» της Κύπρου στο σχέδιο Ανάν. Στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, το 76% των Ελληνοκυπρίων απέρριψαν το σχέδιο του τότε Γ.Γ του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα πως η Κύπρος δεν πρόκειται να δεχτεί κανέναν συμβιβασμό που θα θίγει τα εθνικά της συμφέροντα.

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή με την Πρέσβειρα της Ισπανίας στην Κύπρο κα Ana Maria Salomon Perez



O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, συναντήθηκε σήμερα 24 Απριλίου, με την Πρέσβειρα της Ισπανίας στην Κύπρο κ. Ana Maria Salomon Perez.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής πραγματοποίησε σήμερα στο γραφείο του, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συνάντηση  με το Συμβούλιο  Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη χοροεσπερίδα για τα εξηντάχρονα της Δόξας Κατωκοπιάς

Να μην μεταδοθεί πριν τις 9 μ.μ.
  
 
Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω χαιρετισμό στη χοροεσπερίδα του ιστορικού σωματείου Δόξα ΘΟΙ Κατωκοπιάς, με την ευκαιρία της επετείου των 60 χρόνων από την ίδρυσή του. Η Δόξα είναι το σωματείο-σήμα κατατεθέν της Κατωκοπιάς και ένα από τα αρχαιότερα σωματεία της Κύπρου. Είναι μεγάλη και πολύπλευρη η προσφορά του στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την κοινωνία, αλλά και στους εθνικούς αγώνες.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη στα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου «Κώστας Παπαέλληνας»

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.
 

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία που ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του αγαπητού φίλου, Προέδρου του Κεραυνού, Πάρι Παπαέλληνα να τελέσω τα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου, «Κώστας Παπαέλληνας», το οποίο δημιουργήθηκε χάρις τη γενναιόδωρη στήριξη της οικογένειας Παπαέλληνα σε συνεργασία, βεβαίως, με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Άρχισαν οι εργασίες της Συνάντησης της 3ης Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, στην Τουρκία


 
Άρχισαν σήμερα το πρωί οι εργασίες της Συνάντησης της 3 ης Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ) για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που πραγματοποιείται στην Αττάλεια της Τουρκίας. Εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων συμμετέχει η Βουλευτής κα Ρούλα Μαυρονικόλα.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για την επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων


Με αφορμή την τραγική επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Νεότουρκους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση καταδικάζουν το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα το οποίο αποτελεί στίγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αναφορικά με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ



Διαφάνεια και διάλογος είναι η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στις αποκαλύψεις του ΑΚΕΛ για τις εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Εκπαίδευση.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη



Πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
κ. Νίκου Αναστασιάδη

Παρασκευή, 25/4/2014

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας μετά από γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε κουβεϊτιανούς επενδυτές



Όλες οι ενδείξεις για την οικονομία είναι στοιχεία που για τους ξένους επενδυτές αποτελούν σημάδια ότι αυτή είναι πολύ καλή στιγμή να επενδύσουν στην Κύπρο, είπε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ







Σχετικά με τις   χθεσινές  δηλώσεις  του κ. Ερντογάν   όπου εκφράζει  την λύπη   του  για  τον  χαμό  όλων  των  Οθωμανών πολιτών Τούρκων, Κούρδων, Αράβων, Αρμενίων αλλά και για  αυτά που αποκαλεί «γεγονότα  του  1915», απαντάμε   ρητά  και  απερίφραστα :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΥ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Φ.Π.Α.


Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Φ.Π.Α.



Η Υπηρεσία Φ.Π.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα: 

Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου



Δραστηριότητες της Υπουργού Εργασίας
 και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου 

Παρασκευή, 25/4/2014

Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου μετά τη σύσκεψη με την ηγεσία της Αστυνομίας



Στη σημερινή σύσκεψη η ηγεσία της Αστυνομίας μου παρουσίασε τα δεδομένα σχετικά με την απαράδεκτη και καταδικαστέα κατάσταση που αφέθηκε να δημιουργηθεί πριν τον αγώνα της περασμένης Τρίτης στη Λευκωσία.

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη μετάβαση του Α. Μαυρογιάννη στη Ν. Αφρική






Είμαστε θετικοί σε τέτοιου είδους προσκλήσεις, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει το θέμα της μετάβασης του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη και του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή στη Νότιο Αφρική.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με το Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου





Εργαζόμαστε για την ανάκαμψη της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κριτήρια δημοσίευσης στις εφημερίδες των εκλογικών γνωστοποιήσεων των εκλογών μελών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου





Ο Γενικός Έφορος Εκλογών επιθυμεί να ανακοινώσει ότι, με βάση τις εξουσίες που παρέχονται σ΄ αυτόν από τον Εκλογικό Νόμο, για σκοπούς δημοσίευσης των εκλογικών γνωστοποιήσεων των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2014 σε εφημερίδες, που κυκλοφορούν στην Κύπρο, καθόρισε ειδικά κριτήρια.

Μετονομασία του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος σε Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης





Το Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρία αποφάσισε όπως εγκρίνει την πρόταση του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος για μετονομασία του σε Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου






Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα το πρωί εθιμοτυπική συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλη Παπαϊωάννου,  με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ρωσίας





Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο κ. Stanislav V. Osadchiy, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.


Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων συναντήθηκε με την Πρέσβη της Γερμανίας






Συνάντηση με την Πρέσβη της Γερμανίας στην Κύπρο δρα Gabriela Guellil είχε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και  Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη



Να μη μεταδοθεί πριν τις 7 μ.μ.


Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στην εκδήλωση
για τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης της Χάγης

TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW



TURKISH CYPRIOT AND TURKISH MEDIA REVIEW

C O N T E N T S